Cila është fjala më e kërkuar në Google për vitin 2022

Fjala “Wordle” mban vendin e parë si fjala më e kërkuar në Google në botë dhe SHBA për vitin 2022. Kërkimet u zbuluan nga gjiganti i teknologjisë në raportin e tyre vjetor Year in Search.

E lëshuar nga inxhinieri i softuerit amerikan Josh Wardle në vitin 2021, thjeshtësia e lojës së përditshme të fjalëve ka gjetur tërheqje masive. Përdoruesve u jepen maksimumi 6 përpjekje për të marrë me mend fjalën e ditës.

Është gjithmonë një fjalë me pesë shkronja dhe fjala është e njëjtë për të gjithë, shkruan BBC. Wordle u bë aq popullor saqë kërkimet në Google nga lojtarë të dëshpëruar që kërkonin përgjigje ndikuan në tendencat e tjera kryesore të kërkimit të Google.

Shtatë nga 10 përkufizimet më të kërkuara të fjalëve në 2022 ishin përgjigjet e Wordle duke përfshirë kakao, homer, canny, foray, trove, saute dhe heshtur. Ngjarjet e mëdha patën gjithashtu ndikim në kërkimet në internet.

Vdekja e Mbretëreshës Elizabeth II në shtator ishte në vend të parë për sa i përket kërkimit global në internet. Për sa i përket të famshmëve, Johnny Depp kryesoi listat e interesit të kërkimit midis aktorëve, pas rastit të tij për shpifje kundër Amber Heard gjatë verës.

Depp u pasua nga Will Smith, i cili u bë kryefjalë pasi goditi me shuplakë komedianin Chris Rock drejtpërdrejt në skenë përpara miliona njerëzve të sintonizuar në Academy Awards.

Ikona e tenisit Serena Williams u shfaq si atletja numër dy më e kërkuar në SHBA, e hedhur në qendër të vëmendjes nga njoftimi i daljes në pension të saj dhe stuhia mediatike pas momenteve të fundit të Williams në US Open.

Dhe punonjësit e Google në SHBA treguan një interes të madh për t’u pasuruar shpejt.

Raporti i tendencës së Google gjithashtu vuri në dukje mënyrat interesante në të cilat përdoruesit kërkonin informacion, si shkrepja e një fotoje, të folurit në telefon dhe gumëzhitja.

Telefonat sot përdorin algoritme për të zgjidhur enigmën e zakonshme “çfarë është kjo këngë”? Dhe përdoruesit mund të gumëzhinin, fishkëllejnë ose këndojnë 10-15 sekonda të një melodie në telefonin e tyre për të kuptuar se cila këngë mund të ketë ngecur në kokën e tyre.