Çka është në të vërtetë udhëheqja?

Këtu është një fakt në lidhje me udhëheqjen që askush nuk dëshiron të flasë për të, është shumë më e madhe se vetja jote. Sigurisht, udhëheqja mund të sjellë paga të mëdha dhe një shumë më shumë famë në shumicën e rasteve, por kjo nuk është as afër për të definuar se për çfarë në të vërtetë është udhëheqja.

Udhëheqja e vërtetë është shumë më tepër se autoriteti dhe njohja nga bota e jashtme. Në vend të kësaj, udhëheqja është e gjitha në lidhje me zhvillimin e njerëzve dhe duke ndihmuar të tjerët të arrijnë potencialin e tyre të plotë. Është në lidhje me pajisjen e të tjerëve me mjete të nevojshme dhe strategjitë për të rritur deri në fund jo vetëm suksesin e një organizate, por edhe jetën e personave. Është për të thyer pengesat dhe udhëhequr të tjerët nëpërmjet pasigurisë së të ardhmes.

Udhëheqësit më të mirë që kanë jetuar jo vetëm që kanë arritur të ndihmojnë ekipin e tyre për të fituar kampionatin ose organizata për të arritur caqe të reja dhe të dominojnë në treg, por janë kujdesur thellësisht për njerëzit dhe kanë kuptuar se çfarë privilegji është të jesh një udhëheqës.

Mendoni se ajo për një moment. Si udhëheqës, ju keni mundësi të pabesueshme për të ndryshuar jetën e dikujt çdo ditë të vetme. Kjo mund të jetë diçka e thjeshtë si duke thënë përshëndetje dhe duke kujtuar emrat e njerëzve, kur ju përshëndetni ato. Kjo mund të thotë që ju jeni pasionant për të ndihmuar njerëzit e tu që të arrijnë dhe të ndjekin të gjitha ëndrrat e tyre personale dhe ambiciet e po aq sa edhe profesionet e tyre. Kjo mund të thotë që ju detyroni të gjithë rreth jush të rriten dhe të zhvillohen në qenie të forta dhe më të mençura njerëzore që do të përfundojnë në një pike që ata as nuk e kanë menduar se ishte e mundur para se të takonin ju.

Ka një bollëk të cilësive që dikush duhet të ketë në mënyrë që të bëhet një lider fantastik. Megjithatë, unë besoj fuqimisht se një nga tiparet më të rëndësishme që të gjithë liderët duhet të kenë është një pasion për të zhvilluar dhe për të maksimizuar potencialin e të tjerëve. Kur ju filloni të transformoi njerëzit individualisht, atëherë ju filloni për të transformuar organizatën tuaj ose ekipin si një tërësi.

Transformimi i njerëzve është një cilësi që çdo lider i paharrueshëm e ka menduar për çdo ditë të vetme të jetës së tyre, sepse ata e kuptuan në qoftë se ata mund të transformojnë në njerëzit e tyre, atëherë ata do të jenë në gjendje për të çuar përpara misionin e tyre. Udhëheqësit që janë kapur në kënaqësinë e tyre egoiste se sa në zhvillimin e njerëzve të tyre me siguri do të rrëzohen gjatë një kohe të shkurtër. Ka një ndryshim të madh mes udhëheqjes së vërtetë dhe të menaxhimit të autoritetit të shtyrë.

Ashtu si atletët duhet të bëjnë ushtrime të përditshme dhe vazhdimisht punojnë për të ngritur lojën e tyre, udhëheqësit gjithashtu duhet të ketë të njëjtin mentalitet në gjetjen e mënyrave për të bërë më efikas në prekjen e zemrave të njerëzve të tyre, duke frymëzuar të tjerët për të marrë atë që po bëjnë e duke e ngritur në nivelin e ardhshëm dhe zhbllokimin e pengesave që mbajnë të tjerët mbrapa.

Angazhimi juaj për të shkuar largësi te shumta për t’u kujdesur për njerëzit tuaj, të jepni një dorë ndihmëse dhe të frymëzoni ata do të përcaktojë rezultatet që merrni. Kur një lider plotësisht e kupton se çfarë është udhëheqja e vërtetë , jo vetëm që do të organizimi i tyre kurrë nuk të jetë i njëjtë përsëri, por ata si individë do të ndryshohen përgjithmonë.

Nuk ka asgjë të lehtë për udhëheqjen e vërtetë. Kjo është një nga punët më të vështira në botë, por ajo gjithashtu ka potencial për të jetë një nga punët më të dobishme në botë. Pa dallim nëse udhëhiqni një ekip me pesë ose 5000 vetë, përqendrohuni më shumë në të qenit një zhvillues i njerëzve dhe të ndihmoni ata që ju udhëhiqni bëhen gjithçka që ata mund të bëhen. Kjo është udhëheqja e vërtetë.