Dekorimi i murit mbi divan në 23 ide krijuese për të kopjuar

Dhoma e ndenjes është vendi ku ne pushojmë, shikojmë TV, përshëndesim mysafirë, pimë kafe, domethënë është një nga pikat më sociale në shtëpinë tonë. Zakonisht pjesa e brendshme e kësaj dhome përbëhet nga një divan komod dhe dizajner, disa rafte ose një dollap librari TV, një tavolinë kafeje dhe karrige / fron. Sigurisht, karta e thirrjes së çdo dhome të gjallë është divani, i cili tërheq vëmendjen jo vetëm me formën dhe ngjyrën e tij, por edhe me murin në sfond. Në mënyrë që t’i japin dhomës pamjen më të mirë dhe të theksojnë bukurinë e mobiljeve, projektuesit këshillojnë t’i kushtojnë vëmendje të veçantë kësaj hapësire dhe ta veshin atë në harmoni me pjesën tjetër të dekorit. Gjeni shumë ide dekori në mur mbi divanin poshtë!

Cilin zbukurim muri mbi divan të zgjidhni për të nxjerrë në pah hapësirën boshe?

Mobiljet e veshur me susta shpesh instalohen për së gjati të një muri. Nëse ka një dritare prapa, nuk ka nevojë për dekor ndihmës – perdet dhe pamja e rrugës zakonisht janë të mjaftueshme. Nëse, nga ana tjetër, divani mbështetet në një mur “të zhveshur”, sigurisht që duhet të kujdeseni për dekorimin e tij! Cilat janë opsionet para jush?

1. Plot jetë me motive bimore dhe shtazore

Në këtë rast, një përbërje pikturash me një ajër mjaft modest dekoron murin. Gjëja kryesore është të kombinohen kornizat prej druri në një rregullim që nuk është domosdoshmërisht simetrik, dhe ka disa madhësi. Këtu të gjitha modelet kanë temën e përbashkët natyrore me zogjtë dhe gjethet. Ngjyrat jeshile, bezhë dhe blu zbukurojnë divanin prej kadifeje dhe jastëkët e saj.

Këshillë: Për të bërë që bojrat të shkrihen mirë me dekorin, zgjidhni të njëjtat hije ose të paktën të njëjtën paletë si divani.

2. Arti dhe simetria abstrakte

Në përgjithësi thuhet se numri tre është magji në zbukurim, edhe kur bëhet fjalë për zbukurimin e mureve. Në këtë dhomë të gjallë, tre tavolinat mbi divan janë praktikisht identike, ato janë të vendosura në bazë dhe të vendosura në të njëjtën distancë nga njëra-tjetra. Kështu, ata arrijnë të japin një ndjenjë harmonie dhe rendi. Sfondi i tyre mjaft i madh i bardhë i bën ata të dallohen edhe më shumë.

Këshillë: Midis pikturave dhe divanit duhet të ketë rreth 30 cm. Shtë më mirë që ata të mos dalin në anët e shtratit.

3. Piktura me format të madh

Një tryezë në formatin XXL mund të jetë një theks në dekorimin e murit mbi divanin e dhomës së ndenjes dhe, nga zgjatja, në të gjithë dhomën. Sidoqoftë, kur zgjidhni një pikturë me përmasa të mëdha, duhet të siguroheni që stili dhe ngjyrat e saj të përputhen me pjesën tjetër të dekorit. Raportoni, ajo duhet të dintinguer por nuk duhet të detune. Kjo është arsyeja pse punimet në tone neutrale ose bardh e zi janë gjithmonë një zgjedhje e mirë.

Këshillë: Për punime të mëdha, zgjidhni korniza diskrete.

4. Dyfishoni bojën

Një ide që funksionon me siguri dhe sjell freski në brendësi është vendosja e dy pikturave identike. Në këtë mënyrë ju merrni të njëjtin efekt si një pikturë e vetme e madhe, por pa vlerën vizuale të veprës artistike që ndikon aq shumë në dhomën tuaj të ndenjes. Me dy korniza më të larta se sa të gjera, ju gjithashtu jepni një ndjenjë vertikaliteti dhe rritni optikisht lartësinë e tavanit. Përveç kësaj, këto piktura vendosin një prekje të cilësisë së mirë në mur.

Këshillë: Bëni piktura me një model natyre.

5. Më shumë dritë falë një pasqyre

Dekorimi i murit prapa divanit me një pasqyrë të madhe të cilësisë së mirë është një tjetër bast që nuk dështon. Në këtë mënyrë, ju hapni një “dritare” të re në dhomën tuaj të ndenjes, duke reflektuar pamjen dhe gjithashtu fitoni thellësi dhe hapësirë, ndërsa shumëzoni dritën. Pasqyrat me panel të zi shtojnë një stil stili.

Këshillë: Pasqyrat duhet të jenë në nivelin e syve, të pasqyrojnë gjëra të bukura, dyert kurrë.

6. Përshtatni me foto

Nëse dëshironi të keni një mur elegant me një stil të përjetshëm, vini bast për një përbërje të fotove bardh e zi. Dekorimi me fotografi, përveç se është estetik, ju bën të ndiheni mirë sepse ju kujton kohërat e mira dhe njerëzit e rëndësishëm. Për të mbajtur përbërjen të ekuilibruar, kopjet më të mëdha duhet të vendosen në skajet dhe ato të mesmet dhe të vogla duhet të vendosen në qendër.

Këshillë: Kornizat e zeza përcaktojnë dhe përmirësojnë fotot. Rrogozi i bardhë ju ndihmon të theksoni dekorin tuaj të murit mbi divan.

7. Përzierje e përbërjes

Ilustrime, piktura dhe pasqyra indeed në të vërtetë mund të krijoni kompozime me elementë të ndryshëm, në formë dhe madhësi. Rregulli i vetëm: vendosni gjithmonë pjesët më të mëdha së pari, pastaj pjesën tjetër rreth tyre. Qendra duhet të jetë rreth 160-170 cm nga toka. Sa më shumë distancë të lini midis objekteve, aq më i madh do të jetë efekti, megjithëse norma është rreth 10 cm.

Këshillë: Fillimisht rregulloni përbërjen tuaj në dysheme, brenda një drejtkëndëshi imagjinar për të marrë një ide se çfarë do të përfaqësojë.

8. Tabela e shfaqjes

Sapo keni pikturuar shtëpinë dhe nuk keni vendosur ende si të bredhni muret. Përveç kësaj, ju nuk doni të hapni vrima në të. Ju dëshironi të vendosni një ose më shumë piktura mbi divan, por në të njëjtën kohë do të ishte turp të fshihni formimet e bukura. Kushtojini vëmendje propozimeve tona: nëse pikturat janë të mëdha, mbështetini ato në tokë siç bëjnë Nordikët për të ruajtur allçinë e tyre dhe nëse janë të vogla, vendosni një tryezë anësore minimaliste të varur në mur dhe shfaqini në sipërfaqen e saj për t’i parë mirë nga larg

9. Mbulesa muri prej druri

A e dini se përmes mureve ne humbasim 20% të energjisë? Instaloni një veshje druri dekorative me gjysmë lartësi, e cila përveç izolimit termik dhe akustik të murit, e personalizon dhe e mbron atë. Nëse zgjidhni dërrasa të bardha për të kapur më mirë dritën natyrore, pikturojeni pjesën tjetër të sipërfaqes me një ngjyrë më të errët ose përdorni letër-muri me model. Më në fund, loja me kontrastet gjithmonë sjell sukses.

10. Raft gjeometrik

Mund të jetë një raft projektuesi me shumë ndarje për të vendosur libra dhe sende dekorative ose një depo e thjeshtë që mbulon gjerësinë e divanit.

12. Rreth librash deri në tavan

A e keni vërejtur sa dobët përdoret muri prapa divanit? Për të përfituar sa më shumë nga hapësira, vendosni një raft librash moderne nga dyshemeja deri në tavan këtu. Nëse e zgjidhni në të njëjtën ngjyrë me pikturën murale, ajo do të shkrihet me të për të dhënë një ndjenjë uniformiteti. Dyert e poshtme do të fshehin brendësinë e saj dhe, nëse rrëshqasin, do të lehtësojnë hapjen. Pjesa e pasme e divanit do të përkojë me raftet e hapura, duke ekspozuar libra dhe objekte.

13. Dekorimi i murit mbi divanin prej lëkure kafe

Keni një divan fantastik lëkure që dëshironi ta shfrytëzoni më së shumti. Po në lidhje me lyerjen e murit të pasëm me një jeshile ulliri që ju bën të ndjeheni në mes të natyrës? Në zbukurim, zgjidhni shprehjen minimale, domethënë një raft të thjeshtë të pikturuar me të njëjtën ngjyrë si muri për tu përzier. Mund të mbështesë, për shembull, një ose më shumë dizajne të gjetheve të kornizuara.

14. Ngjitëse muri

Të thjeshta dhe me ngjyra, kjo është mënyra se si vinilet dekorative duhet të ngjiten në mure dhe të përshtaten me çdo lloj dekori. Dhe më shumë nëse i zgjidhni me nuanca të ngjashme me tekstilet e dhomës së ndenjes.

15. Raftet paralele të murit

Ju jetoni në një apartament të vogël ku dhoma juaj e ndenjes mezi mund të strehojë një divan me dy vende dhe asgjë tjetër. Në këtë rast, harroni pjesët XL. Në vend të kësaj, vendosni dy rafte paralele përgjatë murit të pasëm të divanit. Lyejini të njëjtën ngjyrë si muri për një pamje kohezive. Dekorojini ato me sende të vogla dhe libra të rregulluar vertikalisht dhe horizontalisht për t’i dhënë atyre gjallëri dhe me një vazo të vogël me lule të imta që sjellin gëzim.

16. Ora gjigante

Ndonjëherë zbritet në murin e kuzhinës, por duhet të pranojmë se çdo dhomë e gjallë ka nevojë për një orë të vlefshme që llogarit ritmin e shtëpisë.

17. Drita e leximit

Nuk është e zakonshme t’i instaloni (dhe më pak nëse janë shumë të mëdha) në murin prapa divanit, por nëse përpiqeni ta bëni këtë do të zbuloni shpejt se përveç se jeni shumë i dobishëm për lexim, leximi i dritave zbukuron aq shumë sa çdo art Foto.

18. Objekt rikuperimi

Objektet e ricikluara tani gjejnë vendin e tyre në dekorimin e mureve mbi divan. Në këtë rast, mbajtëset e vjetra prej druri u përdorën për të zbukuruar me sukses murin.

19. Kamare në mur

Një vend i ruajtjes do të jetë një hapësirë ​​shtesë dhe e privilegjuar për të vendosur sendet dhe fotot tuaja të preferuara dekorative pasi kjo do t’u japë atyre më shumë rëndësi dhe vlerë.

20. Bufe kuzhine

A keni një hendek të madh midis shtratit dhe murit dhe nuk dini si ta shfrytëzoni atë? Po në lidhje me lëvizjen e shuplakë të cilësisë së mirë të kuzhinës? Në këtë mënyrë ju do të vrisni dy zogj me një gur: do të keni hapësirë ​​shtesë për ruajtje në dhomën e ndenjes dhe kuzhina nuk do të jetë aq e ngopur me mobilje. Për t’i dhënë asaj një pamje sa më të freskët dhe natyrale, lyejeni dollapin në një jeshile të butë dhe vendosni brënda grupeve të bukura të çajit prej porcelani.

21. Dollap për komo

Ka padyshim shumë mobilje që nuk dalin kurrë nga moda. Në këtë kontekst, pa braktisur stilin modern, ne tani sugjerojmë që të vendosni prapa divanit të dhomës tuaj të ndenjes një dollap të përshtatshëm të stilit viktorian për të ruajtur pecetat tuaja. Nëse konstatoni se sirtarët e poshtëm vështirë se mund të hapen sepse nuk ka vend të mjaftueshëm, vendosni në to mbulesat e qëndisura që i hiqni vetëm në raste të veçanta. Organizoni tekstilet që përdorni çdo ditë në sirtarët e parë. Dhe për të përfunduar dekorimin e murit mbi divan, varni një hartë të botës së vjetër që do t’i japë dhomës tuaj të ndenjes një ajër kozmopolit.

22. Muri grafik

Wallpapers grafike japin shtysë dhe forcë. Format dhe figurat gjeometrike, linjat e ndërthurura, valët e mrekullueshme ose rrjetet e ndërlikuara sjellin lëvizje në çdo dhomë dhe përmirësojnë edhe divanin më modest.

23. Dekoroni një mur mbi divanin e korridorit

Korridori juaj është mjaft i gjerë për të akomoduar një divan. A keni menduar ndonjëherë se si të dekoroni murin e pasëm? Mos harroni, kjo është gjëja e parë që vizitorët tuaj do të shohin. Një pasqyrë në formë dielli, qilim nordik, letër-muri shumëngjyrësh ose një kolazh fotografish familjare janë ndër sugjerimet kryesore. Në këtë rast, imazhe të madhësive të ndryshme u grupuan dhe inkuadruan, veçmas ose së bashku, derisa të bëhej një përbërje origjinale.