Dëshironi të jetoni një jetë më të lumtur dhe më të suksesshme, lexoni këto 3 libra dhe do ju ndryshojnë realitetin

Një libër i mirë mund t’i kthejë orët në minuta ose mund t’ju transportojë në një botë tjetër, por një libër i mrekullueshëm mund t’ju frymëzojë të ndryshoni jetën tuaj. 

Chris Bailey, një autor dhe ekspert i produktivitetit, thotë se ai ka analizuar libra “të panumërt” mbi produktivitetin gjatë karrierës së tij për të gjetur titujt me këshillat më të mira për t’u organizuar dhe, si rezultat, për të lulëzuar në dhe jashtë punës.  

Më poshtë, Bailey ndan tre libra që ai i konsideron “leximin thelbësor” për këdo që është i interesuar të bëhet më produktiv dhe të jetojë një jetë më të lumtur dhe më të suksesshme: 

“Mendësia: Psikologjia e re e suksesit” – nga Carol S. Dweck, Ph.D. 

Në këtë libër, psikologia e Universitetit të Stanfordit, Carol S. Dweck shpjegon se si të kultivohet një “mendësi e rritjes” – një model i të menduarit, ku besoni se talentet tuaja mund të zhvillohen dhe se dështimi mund të jetë një trampolinë për sukses. 

“Është e rëndësishme të kesh një mentalitet që mund të rritesh, ndryshosh dhe përmirësohesh si qenie njerëzore përpara se të investosh në produktivitet,” vëren Bailey. 

Dweck gjithashtu paraqet një argument bindës se si suksesi ynë në përpjekjet personale dhe profesionale mund të ndikohet në mënyrë dramatike nga mënyra se si ne mendojmë për veten dhe aftësitë tona. “Është një lexim i mrekullueshëm që mund të ndryshojë mënyrën se si mendoni për mirë”, shton Bailey. 

“Realizimi i gjërave: Arti i produktivitetit pa stres” – nga David Allen 

Ky klasik i vitit 2001, të cilin Bailey e quan “bibla e produktivitetit”, ofron këshilla praktike për organizimin e jetës suaj, si dhe për të kapërcyer ndjenjat e stresit, ankthit dhe mbingarkesës. 

Ka kapituj për përmirësimin e fokusit tuaj, trajtimin e projekteve të vështira, pastrimin e kutisë suaj të postës elektronike dhe më shumë. 

“”Getting Things Done” është libri i parë dhe më i mirë i produktivitetit që kam lexuar ndonjëherë,” thotë Bailey. “Pasi e lexova, ndjeva sikur mendja ime ishte pastruar nga detyrat, angazhimet dhe gjithçka tjetër për herë të parë pas një kohe të gjatë, nuk mund ta rekomandoj mjaftueshëm këtë libër.” 

“Avantazhi i lumturisë: Shtatë parimet e psikologjisë pozitive që nxisin suksesin dhe performancën në punë” – nga Shawn Achor 

Rruga drejt vetë-përmirësimit shpesh shtrohet me vetë-bisedime negative – siç thekson Bailey, “të duash të bëhesh më produktiv, për shembull, nënkupton që nuk je i kënaqur me mënyrën se si po shpenzon kohën, vëmendjen dhe energjinë tënde.” 

Libri i Achor është një antidot për frikë dhe dyshime të tilla – ai shkruan se si lumturia nxit suksesin, duke u mbështetur nga puna e tij me drejtuesit e Fortune 500 për të shpjeguar se si të riprogramoni trurin tuaj për të qenë më pozitiv dhe, në fund të fundit, më i suksesshëm në punë. 

Ai përshkruan shtatë parime për të arritur ‘përparësinë e lumturisë’, duke përfshirë fokusimin në qëllime të vogla dhe të menaxhueshme dhe ndërtimin e një rrjeti të fortë mbështetës social.