Destinacion i ri, liqeni i Zi në Shënepremte Lenie me ujë kurativ

Liqeni i Zi apo Liqeni i Ujit të Ftohtë në Shënepremte Lenie është një liqen me ujë kurativ, ku mjekohen shume njerëz, nëpërmjet banjave me ujë të ftohtë. Liqeni është unikal në Shqipëri, ka ngjyrë blu të thellë dhe gjendet në lartësinë 1634 m, në afërsi të fshatit Lenie. Përfaqëson një  liqen me origjinë akullnajore. Në të ka faunë dhe përreth ka bimësi drurore të ahut, rrobullit të cilat kanë lartësi 25-30 m si dhe asaj barishtore me livadheve të shumta.

Përgjatë viteve, shumë vizitorë kanë ardhur këtu për të shëruar reumatizmin apo sëmundje të tjera që shkaktojnë dhimbje trupore, duke bërë zhytje të rregullta në liqen.

Intervali i rekomanduar për të qëndruar në ujë është 15 minuta, dy herë në ditë. Muaji më i mirë është gushtit. Uji i temperaturës shkon nga 2.5 në 3 gradë Celsius.