Disa ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

Dhoma juaj e gjumit duhet të jetë komode dhe e rehatshme sepse aty kalohet koha më e gjatë e pushimit.

Edhe një dhomë me madhësi të vogël mund të shndërrohet në vendin më të mirë të shtëpisë tuaj, dhe vështirë se do të doni ta lini. Këtu do të gjeni disa sugjerime dhe truke të cilat do t’ju ndihmojnë të ktheni dhomat e vogla në një vend të veçantë në shtëpinë tuaj!

1. Shmangni muret e errëta të dhomës së gjumit. Bojë e lehtë ose letër-muri do të ndihmojë që dhoma të duket më e madhe.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

2. Mos kini frikë të përdorni ngjyra të ndritshme: mure të gjalla, fotografi të gjalla, perde shumëngjyrëshe ose një batanije që do të lehtësojnë dhomën tuaj.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël
Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

3. Shpesh, dhoma juaj e gjumit gjithashtu vepron si dollapi juaj dhe një gardërobë e madhe ha hapësirë. Zgjidhni një gardërobë me ngjyrë të hapur për të rritur ndjesinë e hapësirës në dhomën tuaj.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

4. Si një alternativë ndaj dollapit tuaj të zakonshëm, merrni parasysh zgjedhjen e një muri të integruar. Perdet do t’ju lejojnë të shijoni lehtësinë e këtij dizajni të brendshëm.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël
Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

5. Për veshjet sezonale, gjithmonë mund të montoni një raft që të jenë gati. Ato që vishni rrallë mund të vendosen në rafte që përputhen me ngjyrën e mureve.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël
Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

6. Minimalizmi është një koncept i shkëlqyeshëm i dizajnit për një dhomë të vogël. Mbani vetëm pjesët më të rëndësishme të mobiljeve dhe shtoni disa elementë të ftohtë dekorativë.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël
Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

7. Nëse një dhomë gjumi me madhësi të vogël i përket një adoleshenti ose studenti, nevojitet ndonjë hapësirë ??pune. Të gjitha mobiljet në këtë dhomë duhet të jenë kompakte dhe shumë qëllime.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël
Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

8. Dhomat e fëmijëve dhe adoleshentëve do të duken bukur me tone të ndritshme dhe shumëngjyrëshe. Në këtë rast, mund të përdorni ngjyrat më të plota.

Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël
Ide të zgjuara për një dhomë gjumi të vogël

9. Shtretërit marinarë do t’ju ndihmojnë kur keni dy fëmijë që jetojnë në një dhomë. Llojet moderne të këtyre shtretërve janë shumë të rehatshëm dhe të shkëlqyeshëm për të kursyer hapësirë.