Ekzistonjnë ‘shumë mundësi’ në pasuritë e paluajtshme pasi pandemia godet tregun e pronës, thotë investitori

Mundësia është e madhe për investitorët që kërkojnë të kapin pasuritë e patundshme të goditura në prag të pandemisë së koronavirusit, sipas një prej investitorëve kryesorë të pasurive të patundshme në Londër.

Thomas Balashev, themeluesi dhe CEO i Montague Real Estate, tha se pasuritë e paluajtshme janë prerë padrejtësisht gjatë rënies, duke krijuar mundësi për blerësit për të fituar fitime ndërsa rimëkëmbet ekonomia.

Një lloj krize tjetër
Ndryshe nga Kriza Financiare e vitit 2008, e cila ishte e lidhur drejtpërdrejt me tregun e strehimit në SHBA dhe u dha mundësi disa njerëzve të “kalonin para tij”, kriza aktuale ekonomike kapi tregun duke rënë në sy, duke dëmtuar aktive të shëndosha, tha Balashev.

“Nëse shikoni mënyrën e trajtimit të pandemisë, si politikisht dhe efektin shkatërrues që ka pasur ekonomikisht, ka kapur shumë njerëz në befasi”, tha ai. “Pra, pasuritë që me të vërtetë nuk duhet të shqetësohen, nuk duhet të kishin pasur një rënie kaq të konsiderueshme të vlerës, papritmas kanë dalë në treg.”

Tregu global i pronave është goditur rëndë këtë vit nga sëmundjet binjake të kërkesës në rënie për pasuri të paluajtshme komerciale, si zyra dhe hapësirë ​​me pakicë, dhe zhvendosja e kërkesave të pronës banesore, ndërsa pronarët e shtëpive ndërrojnë qytetet për në periferi.

Akoma, ka marrëveshje për t’u arritur në të gjithë botën, këmbënguli Balashev, i cili kohët e fundit u bashkua me një fond me bazë në Luksemburg, i përqendruar në blerjen e pasurive të patundshme të shqetësuara në Evropë, Azi dhe Mbretërinë e Bashkuar.

“Nëse jeni një blerës i lëngshëm dhe keni xhepa të thellë, do të ketë një bollëk të madh mundësish, jo vetëm në ndonjë kontinent të fiksuar,” tha ai. “Unë mendoj se është një kohë e shkëlqyeshme për pasuri të paluajtshme globalisht.”

Në të vërtetë, Montgue Real Estate me qendër në Londër, e cila merret kryesisht me transaksione jashtë tregut në tregjet e pronave kryesore dhe super të shkëlqyera, ka parë një rritje të kërkesave nga investitorët këtë vit, tha Balashev. Kjo përfshin një rritje prej 200% në 300% nga viti në vit në pyetjet nga investitorët në Azi të interesuar në Mbretërinë e Bashkuar.

“Ne duhet ta marrim atë si një shenjë pozitive që njerëzit në tregjet ndërkombëtare janë ende duke kërkuar në Londër si një vend i sigurt,” tha ai.