Facebook-u përballet me një të ardhme të pasigurtë

Pasi dokumenta të brendshme të kompanisë Facebook iu shpërndanë gjerësisht mediave, vazhdon të jetë në pikëpyetje se si do të ndryshojë ky rrjet social. Korrespondentja e Zërit të Amerikës Michelle Quinn njofton rreth sfidave të Facebook-ut, ndërsa ligjvënësit kërkojnë rregulla të shtuara dhe aktivistët kërkojnë publikimin më të gjerë të informacionit.

Majin e kaluar, ndërsa dhuna përfshiu Izraelin dhe territoret palestineze, aktivistët palestinezë u ankuan se Facebook-u kishte bllokuar shumë prej postimeve dhe llogarive pro-palestineze.

Kompania Facebook tha se kishte probleme me programin e saj që gjurmon përdorimin e fjalorit të gjuhës së urrejtjes.