Ford zbulon veturën e ridizajnuar të Focusit

Një muaj më parë, dega evropiane e Ford prezantoi Fiestan e rifreskuar, dhe përfaqësuesi i tyre popullor nga segmenti C tani i është nënshtruar një trajtimi të ngjashëm.

Ford Focus i ridizajnuar njihet nga jashtë nga kutitë e ndryshme të dritave LED në të cilat tani janë integruar dritat e mjegullës, dhe Ford gjithashtu ofron fenerë të avancuar automatikë adaptues për një pagesë shtesë që sigurojnë ndriçim optimal të rrugëve në çdo kohë pa e shqetësuar shoferin nga drejtim i kundërt. Pamja e pasme zbulon kapakët e dritës së zbehur dhe grafika paksa të ndryshme.

Focus ST më i fuqishëm i mundësuar nga një 2.3-litër turbo benzinë me katër cilindra (280 kuaj/fuqi) është pasuruar me ulëse të ridizajnuara, rrota të reja aliazh dhe një nuancë interesante të gjelbër (Mesatarja e Gjelbër) e ofruar tashmë me Puma ST dhe Fiesta ST, dhe Focus ST do të vazhdojë të ofrohet gjithashtu në një version më praktik të karrocave të stacioneve, raporton motor1.

Pavarësisht nga paketa e pajisjeve, risia kryesore në brendësi është sistemi i fundit multimedial i Ford SYNC4, i cili kontrollohet përmes një ekrani të zgjeruar 13.2 inç, dhe i cili tani përfshin kontrollet e ajrit të kondicionuar, të cilat ndoshta nuk do të jenë tërheqëse për të gjithë.

Oferta e motorëve më të dobët të benzinës bazohet në motorin e mirënjohur me tre cilindra turbo benzinë (EcoBoost), i cili ofrohet me 125 dhe 155 kf. Transmetimi i energjisë në boshtin e përparmë bëhet përmes një transmetimi manual me 6 shpejtësi ose automatik me 7 shpejtësi me dy tufa, dhe një sistem hibrid i butë 48 volt ndihmon në zvogëlimin e konsumit të karburantit dhe emetimet e shkarkimit. Pa elektrifikim, motori në fjalë ka 100 dhe 125 kuaj/fuqi.

Me cilindrin më të ofruar, ekziston edhe një motor turbodiesel 1.5 litra (EcoBlue), i cili ka 95 kf në versionin më të dobët dhe 120 kuaj/fuqi në atë më të fuqishëm. Përveç transmetimit manual standard me 6 shpejtësi, një “naftë” më e fuqishme mund të porositet gjithashtu në kombinim me një transmetim automatik me 8 shpejtësi me dy tufa.