Gabimet që duhen shmangur kur zbukuroni dhomën e gjumit

Kur dekorojmë një shtëpi, ne priremi të përsërisim të njëjtat gabime, por ato të paktën mund ta bëjnë dhomën të ftohtë dhe të pakëndshme

Ndërsa ne i kushtojmë shumë vëmendje rregullimit të kuzhinës dhe dhomës së ndenjës, ne jemi më pak të lodhur nga dhoma gjumi, ku kalojmë më shumë kohë.

Ne flemë aty dhe gjumi cilësor është çelësi i shëndetit tonë, kështu që duhet të bëjmë gjithçka për ta bërë dhomën e gjumit një oazë të vërtetë për relaksim dhe gjumë.

Dyshek i pakëndshëm

A ka ndonjë gjë më të keqe se sa të flini në një dyshek të pakëndshëm kur zgjoheni të thyer dhe jeni letargjikë, pa gjumë dhe mërzitur gjatë gjithë ditës? Duke fjetur në një dyshek të keq, ne rrezikojmë pasoja të shumta shëndetësore, kryesisht dhimbje në shpinë dhe qafë, të cilat nuk janë aspak të padëmshme.

Nëse keni nevojë të investoni në një artikull cilësor dhe më të shtrenjtë në dhomën e gjumit, atëherë le të jetë patjetër një dyshek i mirë. Gjëja më e rëndësishme është se ajo është e një cilësie të jashtëzakonshme, që i përshtatet forcës suaj dhe që ju mund të bini në gjumë në të. Nëse zgjidhni butë, mesatarisht të fortë ose të fortë, me burime ose shkumë të shtypur të ftohtë varet nga preferencat tuaja, por mos hezitoni t’i provoni në dyqan. Vetëm atëherë do të dini se çfarë ju përshtatet vërtet.

Ngjyra të ftohta

Ngjyrat luajnë një rol të rëndësishëm në gjendjen tonë shpirtërore. Ngjyrat e ngrohta si e kuqja, e verdha ose portokallia japin ngrohtësi, por nëse nuk jeni adhurues i nuancave të tilla, mund të zgjidhni ato nga një gamë më e ftohtë ngjyrash, por sigurohuni që të zgjidhni nuanca që kanë nuanca të ngrohta.

Dritë e fortë qendrore

Mos e lini pas dore ndriçimin dhe vendosni vetëm një dritë qendrore në tavan në dhomë. Drita me të cilën mund të rregulloni volumin siç është krijuar për këtë dhomë, dhe llambat e tavolinës dhe murit janë të nevojshme për një atmosferë të këndshme. Vendosini ato pranë shtratit, në mur ose komodinë dhe përshtateni dizajnin në brendësi.