Gmail sjell një opsion të shumëpritur për përdoruesit

Nëse ndonjëherë nuk i përgjigjeni një emaili sepse e urreni të shkruani të gjithë mesazhin, Gmail ka një zgjidhje për këtë. Shfrytëzuesi i postës së Google po teston një opsion falë të cilit, në Android, do të mund t’u përgjigjeni emaileve sikur të korrespondonit përmes një aplikacioni tjetër si p.sh. WhatsApp.

Në dizajnin e ri, është e mundur të dërgoni email pa hapur një dritare të re, gjë që kursen ndjeshëm kohë, sepse tani duhet të shkoni në fund të mesazhit, të zgjidhni nëse do t’i përgjigjeni të gjithëve apo vetëm dërguesit dhe në fund thjesht shkruani përgjigjen tuaj.

Në vend të opsionit tradicional për t’iu përgjigjur një emaili, ridizajnimi ofron një flluskë fjalimi që do të kërkojë ndihmë nga një fushë që do të shkurtojë problemet tuaja.

Ju gjithashtu supozohet të zgjidhni se kujt do t’i arrijë emaili, si dhe të bashkëngjitni një bashkëngjitje, por tani gjithçka është në një vend.

Nëse ju duhet të lexoni emailin origjinal ndërsa i përgjigjeni, ai do të mbetet mbi fushën e shtypjes së mesazhit, ashtu si në çdo bisedë tjetër. Ky opsion nuk është ende i disponueshëm për të gjithë, por vetëm për përdorues të caktuar, pasi është ende në fazën e testimit.