Instagram do ketë 1.56 miliardë përdorues deri në vitin 2027

Përdoruesit e Instagramit do të përbëjnë 26 për qind të përdoruesve globalë të mediave sociale deri në vitin 2027

Rritja mbresëlënëse e përdoruesve në Instagram pasqyron popullaritetin e tij të madh në mesin e përdoruesve, veçanërisht Generation Z dhe millennials, të cilët përbëjnë më shumë se 60 për qind të numrit total të përdoruesve.

Megjithatë, sipas Raportit të Përmbledhjes Globale Digital 2023, rreth 14 përqind e të gjithë përdoruesve të mediave sociale midis moshës 16 dhe 64 vjeç e renditën Instagramin si platformën e tyre të preferuar të mediave sociale, 0.1 përqind më shumë se Facebook.

Çuditërisht, TikTok doli i pesti në këtë listë, me një përqindje prej 6.1 përqind në mesin e të anketuarve.
alë popullaritetit të tij të madh dhe bazës në rritje të përdoruesve.

Instagram do të përbëjë një të katërtën e numrit të përgjithshëm të përdoruesve të rrjeteve sociale, i cili parashikohet të arrijë në 5.85 miliardë përdorues deri në vitin 2027.