Itali/Franko, me bllokun e gazit rus 2022 GDP nën 2.3%

Skenari i rritjes së ekonomisë italiane, me një tendencë të parashikuar për vitin 2022 në 2.9%, “karakterizohet nga rreziqe të konsiderueshme negative” dhe hipoteza e një bllokimi të plotë të gazit rus mund të sjellë rritjen në 2022 “nën 2.3% të trashëguar nga 2021”. .

Mund të lexohet në hyrjen e Def-it nga Ministri i Ekonomisë, Daniele Franco.

“Megjithëse ky rrezik është tashmë pjesërisht i përfshirë në çmimet aktuale të gazit dhe naftës – shkruan Franko – është e besueshme të supozohet se një bllokadë e plotë e gazit rus do të shkaktonte rritje të mëtejshme të çmimeve, gjë që do të ndikonte negativisht në PBB dhe do të shtynte inflacionin më tej”.