Ja 5 njerëzit e domosdoshëm në ekipin tuaj të drejtimit

Ne të gjithë kemi njerëz në jetën tonë që mbajnë role dhe përgjegjësi të ndryshme. Por, kur bëhet fjalë për suksesin, emërimi strategjik i njerëzve në pozicione të caktuara mund të rrisë ose të shkatërrojë karrierën tuaj. Për të arritur qëllimet dhe aspiratat tuaja, “ekipi juaj i ëndrrave” duhet të përputhet me misionin tuaj.

Lisa Skeete-Tatum, themeluesja dhe CEO e Landit, një kompani teknologjike e dedikuar për stërvitjen e karrierës për bizneset dhe individët, e quan ekipin e saj “bordi i saj personal i drejtorëve” dhe thotë se pa ta, suksesi i saj nuk do të ishte i mundur.

Këtu janë pesë njerëzit që Tatum thotë se të gjithë kanë nevojë t’i kenë në ekipin e tyre personal të ëndrrave:

Një mentor

 

Sipas Guider, një qendër mentorimi e vendit të punës, mentorët janë përgjegjës për t’ju prezantuar me mënyra të reja të të menduarit, për të sfiduar mendësinë tuaj të kufizuar, për të ndarë mësime të vlefshme jete dhe shumë më tepër”.

 

Megjithatë, është e rëndësishme që marrëdhënia që krijoni me një mentor të ndodhë në mënyrë organike.

Një sponsor

Të kesh një person që mund të flasë për ty është po aq e rëndësishme sa të kesh dikë që të flasë me ty. Një sponsor është dikush që mund të flasë për pikat e forta dhe aftësitë tuaja kur ju nuk jeni aty.

Një lidhës

Sipas Tatum, lidhësi është dikush që “i njeh të gjithë dhe është në gjendje të përgjigjet në telefon në emrin tuaj”.

Lidhësit përdorin rrjetin e tyre të marrëdhënieve, burimeve dhe eksperiencës së krijuar përgjatë viteve në një fushë të caktuar për t’ju vënë në kontakt me njerëzit e duhur.

Një ekspert temash

Mendoni për ekspertin e temave si motorin tuaj personal të kërkimit. Ky person i ka të gjitha përgjigjet dhe është gjithmonë i gatshëm t’ju mbajë të informuar për informacionin që mund t’ju duhet të ngrini personalisht ose profesionalisht.

Një mik i ngushtë

Sipas Tatum, rruga drejt arritjes së qëllimeve tuaja, personale apo profesionale, ka “ngritje dhe ulje ekstreme”. Është e rëndësishme të kesh në krah dikë, të cilit mund t’i tregosh zbaticat dhe rrjedhat për t’u bërë ai që dëshiron të jesh.

Miku juaj i ngushtë duhet të jetë dikush me të cilin ndiheni rehat të ndani ndjenjat tuaja pa u shqetësuar për gjykimin. Ju keni ndërtuar një marrëdhënie me ta përgjatë një periudhe të gjatë kohore dhe besoni se ata do t’ju qëndrojnë pranë në kohët tuaja të vështira dhe do të festojnë fitoret tuaja.