Ja cila është rruga më e thjeshtë për tu bërë milioner

Në qoftë se nuk keni lindur në një familje të pasur, ndërtimi i pasurisë mund të jetë shumë i vështirë – në varësi të rrugës që ju zgjidhni.

Shumë njerëz shikojnë shumë milionerë dhe dëshpërimisht duan të dinë: Cili është sekreti i tyre? Si arritën atje?

Në një hulumtim të kryer nga një shkrimtar amerikan, u  zbulua se ekzistojnë katër rrugë mbizotëruese drejt akumulimit të pasurisë. Rruga e “Kursimtar-Investitor” është edhe ajo më e lehta, ndërsa tre të tjerat përfshijnë shumë më shumë rrezik.

Ky shkrimtar bëri një studim të rreth 239 personave që kishin akumuluar shuma të mëdha pasurish dhe doli në konkluzionet e mëposhtme për secilën prej tyre.

Rruga Kursimtar-Investitor

Vetëm më pak se 22% e milionerëve në studimin tim zgjodhën të marrin rrugën Kursimtar-Investitor. Jo vetëm që është mënyra më e lehtë për të ndërtuar pasuri, por nëse filloni herët, pothuajse gjithmonë garanton shumë para.

Investitorët në grupin tim arritën 1 milion dollarët e tyre të parë rreth mesit të fundviteve të tyre të 30-të, dhe grumbulluan një vlerë mesatare neto prej 3.3 milion dollarë deri në mesin e viteve 50.

Ata gjithashtu kishin katër gjëra të përbashkëta:

Ata zakonisht kishin të ardhura të klasës së mesme

Ata kishin një kosto të ulët jetese dhe preferuan të kursenin, sesa të shpenzonin me lavdi.

Ata kursyen 20% ose më shumë nga të ardhurat e tyre.

Ata filluan të investojnë kursimet e tyre në fillim të jetës dhe vazhduan ta bëjnë këtë me maturi për shumë vite.

Pavarësisht se cila ishte puna e tyre e ditës, ky grup bëri një kursim dhe investim të një pjese të rutinës së tyre; ata vazhdimisht po mendonin për mënyra të zgjuara për të rritur pasurinë e tyre.

Rruga Kursimtar-Investitor nuk është për të gjithë. Kërkon një disiplinë e madhe financiare dhe angazhim afatgjatë.

Rruga e ëndërrimtarëve

Kjo është ndoshta rruga më e vështirë për ndërtimin e pasurisë sepse kërkon ndjekjen e një ëndrre, siç është fillimi i një biznesi, të bëhesh një aktori, muzikant ose autori i suksesshëm.

Përafërsisht 28% e njerëzve në studimin tim ishin Ëndërrimtarë, dhe ata grumbulluan një vlerë mesatare neto prej 7.4 milion dollarë – shumë më tepër se cilido prej grupeve të tjera – për një periudhë prej rreth 12 vjet.

Të gjithë më thanë që ndjekja e ëndrrave të tyre ishte një nga gjërat më shpërblyese që kishin bërë në jetën e tyre. Ata e donin atë që bënë për të jetuar dhe pasioni i tyre u shfaq në llogaritë e tyre bankare.

Ata që duan të marrin këtë rrugë, megjithatë, duhet të jenë të gatshëm të punojnë me orë të gjata dhe të aftë për të përballuar stresin financiar. Ëndërrimtaret në studimin tim punuan më shumë se 61 orë në javë para se të arrinin përfundimisht ëndrrat e tyre. Fundjavat dhe pushimet ishin pothuajse joekzistente.

Nëse nuk preferoni të rrezikoni, kjo rrugë mund të mos jetë për ju.

“Alpinistët’ e kompanive

Alpinistët janë individë që punojnë për një kompani të madhe dhe e kushtojnë tërë energjinë e tyre në ngjitjen e shkallëve të korporatave deri sa të arrijnë një pozicion të lartë ekzekutiv.

Kjo është rruga e dytë më e vështirë për t’u bërë milioner, dhe rreth 31% e njerëzve të pasur që studiova ranë në këtë grup. Iu deshën atyre mesatarisht 22 vjet për të grumbulluar një vlerë neto prej 3.4 milion dollarë ose më shumë.

Për të qenë një alpinist, duhet të keni aftësi të forta për krijimin e marrëdhënieve. Rrjetëzimi dhe lidhja e qëndrueshme me njerëz të fuqishëm në industrinë tuaj është thelbësore.

Sidoqoftë, si ëndërrimtarët, Alpinistët gjithashtu kanë orë të gjata pune. Ata që intervistova të gjithë arritën në zyrë herët dhe u larguan vonë. Shumë prej tyre u kërkohej të udhëtonin shpesh dhe madje duhej të sakrifikonin shumë kohën e tyre të pushimeve.

Rruga e Virtuozëve

Afërsisht 19% e pjesëmarrësve në studimin tim zgjodhën këtë rrugë. Virtuozët janë ndër më të mirët në atë që bëjnë në profesionin e tyre. Atyre u paguhet një shumë e lartë për njohuritë dhe ekspertizën e tyre, e cila i veçon ato nga konkurrenca.

Iu desh një virtuozi në studimin tim rreth 20 vjet të arrinte një vlerë mesatare neto prej 4 milion dollarësh. Disa kanë punuar në fushën e mjekësisë, ndërsa të tjerët kanë punuar në drejtësi. Një grusht ose ka punuar për korporata të mëdha, të mbajtura publikisht, ose ata ishin pronarë të bizneseve të vogla me ndërmarrje shumë fitimprurëse.

Sigurisht, Virtuozët nuk lindin domosdoshmërisht me inteligjencë natyrore. Ata duhet të kalojnë shumë vite vazhdimisht duke studiuar dhe mësuar. Edukimi zyrtar, siç janë gradat e përparuara, zakonisht është një kërkesë.

Kjo do të thotë të investosh një shumë të madhe parash dhe kohe para se të shohësh ndonjë përfitim.