Ja pse njerëzit e humbin interesin për punën e tyre

Tek shumë njerëz, pandemia ka ndikuar që lidhja me punën të zbehet.

Nuk kaloi shumë kohë në pandemi që Danielle, një mësuese 31-vjeçare e shkollës publike në New Jersey, SHBA, kuptoi se pothuajse gjithçka që ajo donte për punën e saj ishte zhdukur.

“Unë ende e doja mësimin, por rrethanat nuk më lejuan të bëja punën time ashtu siç doja unë”, tha ajo.

Gjatë vitit të kaluar, shumë punonjës e kanë ndjerë se raportet e tyre  me punën, nuk ishin si më parë

Disa gjetën mosinteresim të mëparshëm të përforcuar, ndërsa të tjerët zbuluan një nivel të ri moskënaqësie për pozicionet e tyre.

Miliona punëtorë tani në kundërshtim me profesionet e tyre janë në situata të vështira, mund të jetë shqetësuese të jesh në një punë me të cilën nuk ndihesh mirë, veçanërisht nëse nuk ke një alternativë në horizont dhe është e vështirë të dihet nëse po kaloni një fazë mosinteresimi, ose nëse shkëndija juaj është shuar përgjithmonë.

Ka diçka që quhet zona gri midis, e që nënkupton të qënit midis një pune që ia vlen të heqësh dorë dhe një pune në të cilën mund të biesh përsëri në dashuri.

Në të vërtetë, disa punëtorë që janë të painteresuar për punët e tyre do të mbeten gjithmonë të tillë dhe akoma do të vazhdojnë të punojnë, e kjo nuk është aspak që e keqe.