Ja si të motivoheni për punë kur kolegët tuaj janë me pushime

Ne jemi në sezonin e pushimeve verore, një kohë kur për disa prej nesh ende në tavolinat e punës rriten punët dhe përgjegjësitë. Këtu janë disa këshilla të ekspertëve se si të mbijetoni dhe të lulëzoni kur jeni ai që keni mbetur pas me pushimet këtë verë.

Nëse jeni duke mbuluar kolegët, duhet të ketë një draft me shkrim para se të shkojnë larg, i cili mund të përfshijë gjithçka, nga projekte të rëndësishme për të punuar, email të veçantë për të pare. Pyete: a ka ndonjë gjë që mund të dalë për të cilën dëshiron të të kontaktoj dhe si dëshiron të të kontaktoj?”

“Është në rregull të ndiesh atë që ndjen”, thotë Rona Steinberg, një udhëheqëse dhe një trajnuese e fjalës publike. Rindërtoni situatën, thotë ajo. “Është mjaft mirë të provosh një mënyrë tjetër të të menduarit. Për shembull, ju mund të thoni: ‘Kjo është një mundësi për të bërë diçka ndryshe; ndoshta do të rritem dhe do të marr ca më shumë përgjegjësi. ’Ose:‘ Kjo është në të vërtetë koha perfekte për të punuar, sepse është periudhë më e qetë.”

Nëse jeni duke bërë punën tuaj dhe po merrni përgjegjësitë e dikujt tjetër, “nuk mund t’i bëni të dyja”, thotë Cornish. “Do të keni përparësi midis të dyve. Kështu që jini realist dhe vendosni sa orë do të punoni.”

Me përgjegjësi të reja, mund të jetë një moment shumë i mirë “për të shfaqur atë për të cilën jeni të aftë”, thotë Sarah Archer, një trajnere karriere dhe themeluese e CareerTree Coaching. “Ju mund të bëheni më të dukshëm nëse ka më pak njerëz përreth. Shfrytëzojeni atë. Nëse jeni në një zyrë, kjo mund të përfshijë gjëra të tilla si dhënien e raporteve, mbajtjen e tyre të azhornuara “, thotë ajo.

Të punosh në një departament të ndryshëm, ose të jesh duke bërë diçka ndryshe “është një shans për të njohur njerëz në punë që mbase nuk keni pasur rastin t’i njihni më parë”, thotë Archer. Ajo sugjeron gjithashtu të rregulloni një drekë me kolegë më pak të njohur.