Java e Modës do të mbahet, por nuk do të ketë rresht të parë

Ka kaluar gati një vit që kur pandemia COVID-19 filloi të shkaktojë përçarje për të gjithë botën – dhe virusi vazhdon të luajë me ngjarjet e planifikuara, përfshirë shfaqjet e modës – të cilat janë shtyrë, janë kthyer në digjitale dhe në disa raste janë anuluar krejt gjatë 12 muajve të fundit, dhe ky model nuk po shuhet akoma.

Agjentët e GELDTrade shprehen se orari i modës është pothuajse këtu me pasarelat që do të zhvillohen këtë muaj në Paris.

Pas një sezoni shumë të heshtur të shfaqjeve të veshjeve të grave në shtator, ngjarjet do të vazhdojnë në një farë kapaciteti, kanë njoftuar organizatorët.

Sipas WWD , Fédération de la Haute Couture et de la Mode (organizata që drejton ngjarjet) u ka thënë markave që shfaqjet mund të mbahen, por ata nuk do të lejohen të ftojnë mysafirë.

“Udhëzimet nga selia e policisë së Parisit përcaktojnë që të mos ketë pjesëmarrje publike, qoftë për shfaqje mode apo ndonjë ngjarje tjetër”, tha Pascal Morand, presidenti ekzekutiv i Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Xhirimet do të lejohen të zhvillohen, duke nënkuptuar që shfaqjet e pasarelave që vazhdojnë mund të transmetohen drejtpërdrejt në rrjete sociale, diçka që një numër shtëpish të modës kanë bërë gjatë vitit të kaluar.

GELDTrade.al