Këshilla si të menaxhoni buxhetin personal dhe të krijoni kapitalin tuaj

Nisur nga fakti se të gjithë, çdo fillim muaji, ndjehemi mirë  sepse presim shpërblimin nga puna mendoj se problemi qëndron në menaxhimin e parave tona. Jam shumë i bindur se shumë prej nesh vazhdojnë të punojnë, por ende nuk kanë një buxhet të tyrin personal. Përse?!

Faktorët që nuk ju lënë të krijoni një buxhet:

Përshtatja në shoqërinë moderne

Aktivitet në fundjavë

Dëshirat dhe epshet

Egoja (Të dukemi të pasur)

Shopping (produkte të shtrenjta)

Kredi pa investime

Si të rris buxhetin?

Ndiq paratë jo rehatinë

Krijo një rutinë të re

Investo në veten tënde

Investo shuma të vogla në bursa me afat të gjatë kohor

Shpenzo më pak në fundjavë

Disiplinohu

Puno dhe mos u anko

Menaxho

Sfida më e rëndesishme për krijimin e buxhetit.

Milioni i parë do të jetë sfida juaj. Kur të arrini të krijoni këtë vlerë krejtësisht të vetëm, atëherë do t’ju them se jeni në rrugën e duhur. Do të ndiheni të pushtetshëm, të pavaruar dhe mbi të gjitha do t’i vlerësoni paratë tuaja.

Kur arrita të kisha në duart e mia plot 1 milion kuptova shumë gjëra. U disiplinova dhe tani jam duke i meaxhuar ato. Për të menaxhuar paratë do t’ju duhet një vetëkontroll tek vetja juaj, nëse nuk e krijoni këtë një tjetër do t’ua marrë ato.

Monefy

Monefy është aplikacioni, i cili do t’ju mundësojë një statistikë se në çfarë kategorie ju shpenzoni paratë tuaja, duke ju dhënë mundësinë e monitorimit të çdo vlere që shpenzoni. Është shumë i thjeshtë në përdorim dhe mund ta shkarkoni në Play Store ose App Store krejtësisht pa asnjë kosto dhe falas.

Do t’ju rekomandoja ta përdorni çdo ditë aplikacionin për tre muaj rresht dhe pastaj në fund do të jeni në gjendje të keni një analizë të parave tuaja. Kjo do t’ju japë mundësinë të kurseni dhe të krijoni një buxhet të shëndetshëm.

Këshilla motivimi rreth parave

Bëhuni të pasur, jo të dukeni të tillë

Paratë dhe koha fluturojnë

Njerëzit e pasur nuk veshin “Louis Vuitton”

Të pasurit mendojnë për breza, të varfrit për të shtunën në mbrëmje

Njerëzit e pasur bëjnë para, të varfrit fëmijë

Ai që martohet për dashuri pa para kalon net të mira dhe ditë të këqija

Kur isha fëmijë mendoja se paratë ishin gjëja me e rëndësishme në jetë. Tani që jam rritur e di që janë vërtet

Çdo ditë që ngrihem shikoj listën në Forbes për njerëzit më të pasur në botë. Nëse nuk jam aty, shkoj në punë

Nëse mendon se askujt nuk i intereson nëse je gjallë provo të mos paguash dy muaj faturat

Arsimi i lartë do t’ju sigurojë një jetesë të mirë, mësimet e jetës do t’ju bëjnë të pasur.