Kështu do të duket smartphone Google Pixel 8a

Pak ditë më parë Google prezantoi telefonat celularë Pixel 8 dhe Pixel 8 Pro, por tani po përgatitet për ardhjen e anëtarit të tretë të familjes.

Bëhet fjalë për modelin Pixel 8a, i cili do të dalë në treg pas disa muajsh dhe pamja e të cilit është zbuluar falë renderimeve CAD. Ky model do të përfaqësojë një alternativë më të përballueshme të rangut të mesëm.

Gjuha e dizajnit është shumë e ngjashme me atë që zbukuron Pixel 8 dhe Pixel 8 Pro duke përfshirë qoshet e rrumbullakosura.

“Vizitori” i kamerës ndodhet në anën e pasme, dhe ekrani ka skajet më të spikatura në krahasim me telefonat e përmendur, gjë që tregon se 8a është ende një pajisje më e përballueshme.

Dimensionet janë 152.1 x 72.6 x 8.9 mm, që do të thotë se është pothuajse e njëjta madhësi me paraardhësin e tij, Pixel 7a, dimensionet e të cilit janë 152 x 72.9 x 9 mm.

Besohet se modeli i ri do të ketë një madhësi ekrani prej rreth 6.1 inç, dhe në pjesën qendrore të tij do të ketë një shprehje vrimash për kamerën selfie. Do të ketë dy kamera të pasme në pjesën e pasme.

Pixel 8a pritet të përdorë një version të procesorit Tenosr G3 të çiftuar me 8 GB RAM, si dhe sistemin operativ Android 14.