Këta janë personat e famshëm që u rikthyen në Twitter

Muaj përpara se të merrte kontrollin e Twitter-it, Elon Musk kritikoi faqen e rrjeteve sociale për “dështim për t’iu përmbajtur parimeve të fjalës së lirë”, duke shkuar aq larg sa duke thënë se aplikacioni “minon në thelb demokracinë”.

Kështu, Musk, i cili më parë i është referuar vetes si një “absolutist i fjalës së lirë” po përdor fuqinë e tij, duke bërë ndryshime në faqe sipas dëshirës së tij.

Twitter ka qenë në kaos pa pushim që kur Musk mori detyrën më 27 tetor.

Punonjësit janë pushuar nga puna, verifikimi tani kushton 7.99 dollarë dhe llogaritë janë ndaluar.

Megjithatë, disa llogari të ndaluara ose të pezulluara më parë janë rikthyer, por në mënyrën tipike Musk – dhe rikthimet nuk kanë ardhur pa polemika.

Donald Trump

Në janar 2021, llogaria e ish-presidentit u pezullua përgjithmonë nga Twitter “për shkak të rrezikut të nxitjes së mëtejshme të dhunës” pas kryengritjes në Kapitol.

Pas debatit nëse Trump do të kthehej në Twitter, Musk ia la në dorë përdoruesve të premten duke bërë një sondazh: “Rikthim të ish-presidentit Donald Trump”, shkroi Musk në Twitter, me një opsion “po” dhe “jo”.

Pasi 51% e të anketuarve votuan “po”, të nesërmen pronari miliarder rivendosi llogarinë e Trump në Twitter.

Jordan Peterson

Psikologu kanadez Jordan Peterson u pezullua përkohësisht nga rrjeti i mediave sociale pasi shkeli politikën e sjelljes urrejtëse të faqes më 28 qershor.

Pasi u pezullua, Peterson filmoi një video gati 15-minutëshe të gjatë në YouTube, duke thënë se më mirë do të vdiste sesa të fshinte postimin e urrejtjes.

Pas postimit të Musk në Twitter më 18 nëntor ku thuhej se Peterson do të rikthehej në llogarinë e tij, profesori dukej se po e shijonte rikthimin, duke bërë një lumë postimesh në Twitter.

Babylon Bee

Babylon Bee, një faqe satirike e krahut të djathtë, u ndalua në mars për shkak të një komenti në lidhje me Rachel Levine, një grua transgjinore që aktualisht shërben si ndihmës sekretare e shëndetësisë në SHBA.

Në përgjigje të ndalimit, CEO i faqes Seth Dillon bëri një postim në faqen e internetit të The Babylon Bee duke thënë: “Ne nuk do të kompromentojmë të vërtetën vetëm për të mbajtur llogarinë tonë”.

Pasi u rivendos në 18 nëntor, The Babylon Bee shkroi në Twitter: “Ne jemi kthyer”.

Kathy Griffin

Llogaria e komedianes Kathy Griffin u pezullua dhe më pas u rikthye brenda një muaji. Llogaria e saj u pezullua në nëntor pasi ajo imitoi Musk dhe u tall me të në disa postime në Twitter.

Kanye West

Twitter-i i Kanye West u bllokua pas sharjeve antisemitike të reperit në tetor.