Këto janë disa ndryshime të vogla që duhet të bëni në mëngjes për të patur humor të mirë

Një dhomë e errësuar nuk është zgjidhja, lëshimi i dritës së diellit është vetëm një nga gjërat që mund të bëni kur të zgjoheni. Ju mund të ndryshoni ose rregulloni zakone të caktuara të mëngjesit për të hyrë në ditën e re më të pushuar dhe të lumtur.

Shmangni ngritjen papritur

Ju nuk shtriheni ose shtrihuni. Sapo të bjerë ora, ju ngriheni menjëherë. Edhe pse është në një farë mënyre e mirë pasi nuk keni nevojë të zgjoheni, nga ana tjetër, të zgjoheni papritmas mund të jetë e dëmshme për shtyllën kurrizore.

Kështu që ju po kërkoni shumë nga shtylla kurrizore, e cila ka qenë në një pozicion pothuajse gjatë gjithë natës. Çdo lëvizje e papritur në mëngjes mund të rezultojë në spazmë dhe frenim të muskujve.

Gjithashtu, të ngrihesh shpejt do të thotë një rrjedhje e papritur e gjakut në këmbë, kështu që mund të ndodhë marramendje. Është gjithmonë një mundësi më e mirë të qëndroni në një pozicion ulur për një kohë para se të ngriheni.

Lëreni dritën në dhomë

Një dhomë e errësuar gjatë përgatitjes për një ditë të re shpesh nuk është zgjidhja. Në mëngjes, të gjithë ne kemi nevojë për rrezet e diellit për të filluar orën tonë të brendshme. Hapni dritaret, ngrini perdet dhe menjëherë do të ndiheni më mirë sapo të ndjeni ajrin e pastër dhe rrezet e diellit në lëkurën tuaj.

Bëni diçka për veten tuaj në mëngjes

Në mëngjes, ju jeni kryesisht me nxitim, kështu që ju duhet të mendoni për veten vetëm pasdite. Ekspertët thonë se kjo është e gabuar dhe se ne duhet të “nderojmë” veten në mëngjes. Bëni diçka të mirë për veten tuaj, dita juaj do të jetë më e mirë në fillim.

Ha mëngjes

Problemi nuk është se do të ushtroni ose vraponi, por që ndoshta nuk do të hani më parë. Koha e duhur për mëngjes është rreth 30 minuta nga zgjimi, kështu që ju do t’i jepni trupit tuaj karburant të ri. Para se të vraponi, mund të jetë një banane, një grusht arra ose pak drithëra.