Këto janë oraret më të mira për të postuar në Instagram

Facebook mbetet platforma më e përdorur në mbarë botën, Instagram vjen i dyti me 79%. Jo çuditërisht, Instagram është gjithashtu platforma e dytë më e preferuar për shërbimin ndaj klientit pas Facebook, për tregtarët dhe konsumatorët. Me konkurrencën për video në formë të shkurtër midis Instagram dhe TikTok ende duke u ndezur, Reels përbën 30% të kohës së shpenzuar në platformën në pronësi të Meta.

 

Kohët më të mira për të postuar në Instagram janë të hënën, të martën, të mërkurën dhe të premten nga ora 9 e mëngjesit deri në 13:00, përgjithësisht. Ashtu si në Facebook, orët “e papërshtatshme” janë orët e hershme të mëngjesit çdo ditë të javës, nga mesnata deri në 4 të mëngjesit.

Instagrami është rritur shumë që nga ditët e tij vetëm me foto. Aplikacioni, i cili ka afro 2 miliardë përdorues aktivë mujorë, tani është një platformë për të ndarë imazhe, video dhe transmetime të drejtpërdrejta, vetëm për të përmendur disa lloje të përmbajtjes krijuese. Është gjithashtu një rrugë për të bashkëpunuar dhe siguron një rrjedhë të ardhurash përmes aftësive të saj të tregtisë elektronike.

Algoritmi i Instagramit është i paparashikueshëm. Të jesh i suksesshëm në platformë është një ekuilibër i postimit të vazhdueshëm të përmbajtjes me cilësi të lartë që do të angazhojë dhe argëtojë audiencën tuaj. Kjo është shumë për të kërkuar me secilën pjesë të përmbajtjes së publikuar. Por përdorimi i tij si një postim udhëzues mund të ndihmojë në përpjekjet tuaja të marketingut në Instagram.