KIA prezantoi makinën e re Sorento

Modeli më i madh KIA-s me fuqi klasike të ngritur në tokën evropiane është Sorento, dikur një SUV serioz dhe sot një SUV luksoz me karakteristika konkurruese.

Modeli tani ka një pamje dukshëm më tërheqëse, duke e afruar atë me risitë më të fundit të markës koreane. Ridizajnimi i Sorentos vjen vetëm pak ditë pasi Hyundai prezantoi Santa Fe e ndryshuar rrënjësisht, përndryshe binjakja teknologjike e atutit të KIA.

Në pjesën e përparme, Sorento mori drita LED më të holla dhe të orientuara vertikalisht. I ashtuquajturi hunda e tigrit është ende aty, dhe mund të shihen linja disi më të thjeshta dhe më të pastra të parakolpit. Nga ana tjetër, mbulesa e motorit mori kthesa të reja. Është një stil që e kemi parë tashmë në EV9 të madh, por edhe në Picanto të prezantuar së fundmi.

Pjesa tjetër e automjetit nuk ka ndryshuar ndjeshëm. Në pjesën e pasme, vetëm një ridizajnim i lehtë i parakolpit, grafika e re e dritave dhe, natyrisht, një logo e rifreskuar e markës.

Në kabinë, risitë më të gjera përfshijnë një ekran të ri të lakuar me dy ekrane 12.3 inç. Ndriçimi i ri i ambientit dhe kontrollet e rishikuara të klimës, të gjitha në stilin e paraqitur në EV6. KIA prezanton gjithashtu një risi teknologjike në botën e automobilave, e cila po e nis automjetin me gjurmë gishtash.

Për sa i përket motorizimit në dispozicion, KIA ka mbajtur një qasje të gjithanshme. Përveç ofertës klasike, gama do të përfshijë një hibrid plug-in, si dhe disa versione hibride. Duhet të keni durim sepse KIA zakonisht bën një pushim pas premierës së dizajnit derisa të zbulohen specifikimet teknike.