Kosovë/Ministri Murati: Gjitha pagat nën 1000 euro përfitojnë nga pako mbështetëse prej 100 euro

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, ka kërkuar nga Kuvendi miratimin në mënyrë të përshpejtuar të Projektligjeve që i hapin rrugë miratimit të pagës minimale në 250 euro neto.

Përmes një konference për medie pas mbledhjes së qeverisë, Murati foli edhe për pakon mbështetëse ndaj qytetarëve.

“Gjitha pagat nën 1000 euro përfitojnë nga pako mbështetëse prej 100 euro, ndërsa ata mbi jo, sidomos pozitat drejtuese”, ai.

I pyetur nga KosovaPress, Murati iu përgjigj edhe kritikave të opozitës.

“Qytetarët e dinë si janë shpërnda mjetet në të kaluarën nga partitë e tanishme opozitare, ndërsa tani gjitha të hyrat dhe rritjet buxhetore shpërndahen qytetarëve”, tha ai.

Krahas kësaj, ai tha se janë afër finalizimit edhe të Projektligjit për paga.