Kosovë/Ministrja Hajdari: Rezerva shtetërore do të jetë 15 milionë euro në vitin 2023

Ministrja e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë Rozeta Hajdari, ka raportuar në Komisionin për Ekonomi të Kuvendit të Kosovës.

Hajdari tha se rezerva shtetërore do të jetë 15 milionë euro për vitin 2023.

Ajo theksoi se planifikim buxhetor për vitin 2023 është paraparë emërimi i 7 atasheve ekonomik.

“Diplomacia ekonomike do të jetë prioritet për vitin e ardhshëm, siç tha ajo për promovim dhe nxitje të investimeve në Kosovë. Në këtë komision ajo tha se rezerva shtetërore është rritur shumëfish më shumë për vitin 2023 krahasuar me vitet paraprake. Kjo rezervë sipas saj do të jetë në vlerë 15 milionë euro”, tha Hajdari.