Krijohet aplikacioni kundër problemeve me gjumin

Një inteligjencë e re artificiale mund të jetë sekreti për një gjumë më të mirë natën duke përdorur një aplikacion telefoni për të monitoruar gërhitjen dhe çrregullimet e gjumit.

Shkencëtarët kanë zhvilluar një IA-ja që u mundëson njerëzve të monitorojnë frymëmarrjen e tyre gjatë gjumit dhe të ndihmojnë në zbulimin e shkaqeve dhe zgjidhjeve të problemeve të gjumit duke përdorur telefonat e tyre të mençur.

Çrregullimet e gjumit zakonisht diagnostikohen në klinikat e specializuara të gjumit, por këto mund të jenë të pakëndshme dhe të papërshtatshme për pacientët – madje edhe më shumë gjatë pandemisë.

Krijuar nga Profesor Guy Brown dhe Dr Ning Ma nga Grupi i Kërkimit të Fjalimit dhe Dëgjimit të Universitetit të Sheffield, AI-ja më e fundit mund të monitorojë nivelet e gërhitës dhe të identifikojë çrregullimet e gjumit siç është apnea e gjumit.