Krijoni një kopsht me minerale, myshk dhe zen për t’u rigjeneruar falë natyrës

Një strehë e vërtetë meditimi e krijuar për të rigjeneruar veten, kopshti japonez bën të mundur riprodhimin në një mënyrë të miniaturizuar të peizazheve natyrore aziatike. I mbushur me simbole dhe i favorshëm për meditim, një kopsht i tillë kombinon minerale me bimë ndërsa krijon një mjedis të vogël harmonik. Rregullimi i një kopshti myshkdhe minerale respekton kodet e sakta. Prandaj është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje e veçantë zgjedhjes së elementeve që e përbëjnë atë. Bimët karakteristike, objektet dekorative të ngarkuara me simbolikë dhe minerale të ndryshme janë ndër gjërat thelbësore.

Myshk dhe kopsht mineral – një sinonim i qetësisë dhe harmonisë

kopsht-myshk-minerale-të-vogël-kopsht-zen-modern-zhavorr-gurë-bardhë-statuja-zen

Myshk dhe kopsht mineral është e fundit në qetësimin. Dhe përveç se i ofron shpirtërore shpirtit, streha e vogël e gjelbërimit dhe mineraleve gjithashtu sjell paqe dhe pushim në sy. Ai përshtatet në të gjitha klimat dhe mund të kryhet si jashtë ashtu edhe brenda. Arti i vërtetë oriental, një kopsht i suksesshëm japonez kërkon durim dhe kujdes të duhur.

kopsht-myshk-minerale-kopsht i vogël-zen-myshk-mbulon-dekorative-lumore-zhavorr

Myshk dhe kopsht mineral josh me atmosferën e saj zen që fton meditim dhe ikje. Toka mund të projektohet paraprakisht nga një peizazhist i cili do të marrë parasysh kufizimet e tokës. Kopshti japonez përfiton nga një ndikim i madh vizual i krijuar falë lojës së lehtësimit dhe thellësisë. Prandaj, disa plane janë të nevojshme për të qenë në gjendje të përfitojnë nga një zhvillim i tillë. Në plan të parë, është bimësia e ulët me forma dhe ngjyra të ndryshme që vendoset poshtë dhe bën të mundur nxjerrjen në pah të bimëve më të larta në planin e dytë. Pas, shkurre të shkurtuara dhe pemë me gjethe gjithnjë të gjelbërt gjejnë vendin e tyre dhe fshehin një rrethojë ose gardh.

kopsht-myshk-minerale-zen-kopsht-plane-lojëra-lehtësim-thellësi

Janë bimët, mineralet dhe pikat e ujit që formojnë elementët thelbësorë në zhvillimin e një kopshti japonez. Mineralet më të zakonshme të adoptuara janë shkëmbinjtë, zhavorri dhe rëra. Një kurorë me guralecë të mëdhenj rreth bimëve nxjerr në pah bimët dhe sjell harmoni në tërësi. Gurët dhe shkëmbinjtë e përafërt gjithashtu mund të shpërndahen rreth peizazhit. Sa i përket zhavorrit dhe rërës, ato janë një zgjedhje e shkëlqyeshme për të rregulluar një kopsht modern japonez ose për të hartuar një cep të Zen në tarracë.

Çfarë vendi zë myshku i qilimave në kopshtin japonez?

kopsht-myshk-minerale-perime-myshk-line-shkëmbinj

Në kopshtin tradicional aziatik, bari përgjithësisht mungon. Zëvendësohet nga hapësira prej zhavorri, lëvore dekorative dhe shtretërve të myshkut. Duke qenë një nga gjërat e domosdoshme në kopshtin japonez, myshk ndonjëherë është e vështirë të rritet. Sidoqoftë, mund të zëvendësohet nga bimë të tjera që mbulojnë jeshile, tipike për zhvillimin e një kopshti Zen.

kopsht-myshk-minerale-të vogla-moderne-zen-kopsht-elemente thelbësore

Moss krenohet me vend në kopshtin japonez. Zakonisht gjendet në tokë si mbulesë toke por është gjithashtu shumë dekorative në statuja dhe shkëmbinj. Ekziston një larmi e madhe e shkumës. Disa specie mund të jetojnë në tokë shumë të thatë dhe ndryshojnë në formë, ngjyrë dhe kërkesat mjedisore. Myshkja në rritje është një sekret i mirëmbajtur i japonezëve dhe durimi është përbërësi thelbësor në rritjen me sukses të bimës mbulesë.

kopsht-myshk-minerale-të vegjël-modernë-zen-kopsht-guralecë-myshk

Kur mbillni myshk në kopsht, duhet të merrni parasysh se ajo rritet aty ku nuk bën asgjë tjetër. Në tokë tepër acid, në statuja ose në shkëmbinj – këtu do të rritet më mirë myshk. Lidhur me mirëmbajtjen e myshkut, është e nevojshme të informoheni mirë për nevojën e ujitjes së specieve të blera. Lotimi është thelbësor për rritjen e myshkut në një kopsht japonez sepse disa specie preferojnë lagështinë, ndërsa të tjerët – thatësirën.

kopsht-myshk-minerale-të vogla-modernë-zen-kopsht-myshk-bambu-minerale

Një bimë e jashtëzakonshme që i jep një ajër të harlisur kopshtit japonez, myshk është një bimë e larmishme mrekullisht me dhjetra variacione. Ekzistojnë dy lloje kryesore të myshkut: pleurokarpi dhe akrokarpi. Myshqet Pleurocarp zakonisht rriten në vende me hije dhe shpesh mbulojnë skajet e rrjedhave. Ky lloj myshk rritet horizontalisht shumë shpejt. Sa për myshqet akrokarp, ato së pari zhvillohen në lartësi përpara se të përhapen horizontalisht.

kopsht-myshk-minerale-moderne-japoneze-kopsht-zen-statujë-myshk-mbuluar-gurë

Myshk dhe kopsht mineral po shijojnë gjithnjë e më shumë interes. Sa dekorative aq edhe e favorshme për meditim, një kopsht i tillë Zen i ka të gjitha. Tradicionale ose e rishikuar, e shtruar nën qiellin e hapur ose në një tenxhere, kopshti japonez ofron disa variacione. Ajo që është më e rëndësishmja është që secili element duhet të sjellë një vlerë të caktuar, e cila do të kontribuojë në mirëqenien e njerëzve.

kopsht-myshk-minerale-japoneze-zen-kopsht

Kopshti Moss and Mineral është projektuar të jetë i pandryshueshëm në kohë dhe stinë. Prandaj nuk kërkon ndonjë mirëmbajtje të veçantë, përveç ujitjes së myshkut, kujdesit për bonsai dhe shkuljes së zhavorrit.

kopsht-myshk-minerale-kopsht i vogël-modern-japonez

Asgjë si myshk dhe kopshti mineral për të sjellë një atmosferë Zen në hapësirën e jashtme. Kombinimi i mineralit me bimën premton një oaz të vërtetë që të fton meditimin dhe ikjen. Sa për gjelbërimin, myshk po rikthehet fuqishëm në peizazhin modern. Lehtë për të jetuar me të, sjell natyrshmëri dhe harmoni në mjedis. Në këmbët e një bime, në një statujë ose si një qilim të gjallë, ka një mijë mënyra për të përdorur myshkun si një zbukurim në kopshtin japonez. Ideale për vegjetimin e nyjeve midis pllakave dhe përmirësimin e një rruge origjinale të kopshtit, myshk bimor gjallëron kopshtin dhe i jep lehtësim sipërfaqeve të zhavorrit.

kopsht-myshk-minerale-të vogla-japoneze-kopsht-oborrin e shtëpisë

Për të arritur atmosferën zen me përsosmëri, ne mund të rregullojmë myshkun dhe kopshtin mineral me bimë të tjera tipike për hapësirat e gjelbra japoneze si pemët e reve, panjet japoneze, bambu, corokia etj Padyshim, ju duhet të zgjidhni varietetin sipas ekspozimit të kopshtit. Myshk do të martohet me rockery dhe sipërfaqet e lira duke i mbuluar ato me një qilim natyral dhe super dekorative. Për të gjallëruar kopshtin e myshkut dhe për ta personalizuar atë, ju mund të fshehni llamba të ndryshme lule në mes të plantacioneve.

kopsht-myshk-minerale-modern-zen-kopsht

Myshk dhe kopsht mineral mbetet një ëndërr për shumë njerëz që pranojnë se kultivimi i mbulesës së tokës është një mister i vërtetë. Pavarësisht kujdesit të duhur, mirëmbajtjes dhe kushteve të duhura, rezulton se rritja e myshkut nuk është e lehtë. Sidoqoftë, misioni është i mundur me kusht që të zgjidhni varietetin e duhur dhe t’i siguroni kushtet e nevojshme për zhvillimin e tij.

kopsht-myshk-minerale-të vogla-japoneze-kopsht-zhavorr-shkëmbinj-zen-statujë

Një nga avantazhet e mëdha të kopshtit të myshkut është se bima mban lagështi mirë ndërsa krijon një mjedis për zhvillimin e disa bimëve me rrënjë të thella. Shkuma premton kështu një interpretim të gjelbër të harlisur dhe një atmosferë Zen të favorshme për harmoni.

pllaka-myshk-kopsht-statujë-zen-zhavorr

Bimë mbulesë dhe e vazhdueshme, myshk fton veten në kopshtin modern ku energjizon dekorin dhe freskon të tërën. Kopshti i myshkut lejon disa variacione në varësi të shijes personale dhe kufizimeve të tokës. Prandaj mund të projektojmë një kopsht japonez, modern, shkëmbor, kopsht myshk miniaturë, etj. Moss gëzon shoqërinë e mineraleve që sigurojnë kullimin e përsosur. Pra, për të pasur sukses në zhvillimin e një kopshti japonez të denjë për admirim, është e nevojshme të kujdesesh për të shoqëruar bimësinë me mineralin dhe për të marrë të paktën një pikë uji e cila do të sjellë ndjenjën e lëvizjes.

kopsht-myshk-minerale-japoneze-kopsht-i brendshëm

Një vend i qetë par ekselencë, myshk dhe kopsht mineral zhyten në një atmosferë Zen. Thisshtë ky aspekt që tërheq me forcë njerëzit që kërkojnë qetësi. Elementet thelbësore në hartimin e një kopshti japonez, myshk dhe mineralesh janë përbërësit që përbëjnë oazin e vogël të zenit që fton meditimin dhe ikjen. E gjelbra është e pranishme kudo dhe është myshkja që shpesh është e vetmja prani bimore atje. Sa i përket shkëmbinjve dhe zhavorrit, ato kanë për qëllim të rrisin plantacionet ose një pikë uji, ose të përcaktojnë në mënyrë harmonike zonat dhe vëllimet.

kopsht-myshk-minerale-kopsht-japonez-kopsht-myshk-mbuluar-zhavorr-shkëmbinj