Lajm i mirë për përdoruesit e iPhone që kanë raportuar probleme me iOS 16

Apple lançoi të enjten një përditësim për iOS, sistemin operativ të iPhone, që rregullon disa gabime që u shfaqën si pjesë e lansimit të iPhone 14 javën e kaluar.

Megjithëse Apple shpesh lançon përditësime të softuerit pas një lançimi të telefonit për shkak të defekteve që shfaqen, disa çështje me iPhone-ët e rinj u diskutuan gjerësisht në mediet sociale dhe në raporte.

Vlen të përmendet veçanërisht, iOS 16.0.2 rregullon një problem me dridhjet e kamerës që po ndodhin në aplikacionet e palëve të treta sikurse Snapchat dhe TikTok, në të cilat kamera bën një zhurmë të dëgjueshme kur përpiqet të fokusohet.

Sistemi operativ gjithashtu rregullon një problem me transferimin e të dhënave nga një iPhone i vjetër në një iPhone 14. Në transferime të tilla, ekrani në pajisjen e re ndonjëherë shfaqet plotësisht i zi, duke kërkuar një rivendosje të vështirë.

Regjistri i ndryshimeve të softuerit thotë gjithashtu se Apple rregulloi një problem me zërin, si dhe një problem me prekjen që nuk përgjigjet në pajisjet e vjetra.

IOS 16.0.2 është në dispozicion për shkarkim tani. Mund të instalohet përmes Settings > General > Software Update.