LG prezantoi televizorin me bateri

CES 2022 po afrohet, por kompania ka prezantuar një pajisje interesante para kësaj. Është një televizor LG StandbyME 27 inç, i cili mund të funksionojë pa u lidhur me prizën falë baterisë së tij.

Pajisja është e montuar në një mbështetëse të lëvizshme, kështu që është e lëvizshme në mënyrë që përdoruesi ta lëvizë lehtësisht dhe shpejt. Mbështetja e përmendur lejon rregullimin e lartësisë së televizorit, animin, rrotullimin dhe të ngjashme.

StandbyME mund të funksionojë me energji baterie deri në tre orë, pas së cilës do të jetë e nevojshme të rimbushni baterinë. Kjo do të thotë se do të jetë e mundur të shikohet filmi pa asnjë problem.

LG nuk prodhon panele OLED 27 inç, pra është një ekran LCD. Aktualisht nuk ka asnjë informacion mbi rezolucionin dhe specifikimet e tjera si HDR.

Televizori ka një ekran me prekje, si dhe aplikacione transmetimi si Netflix, Amazon Prime Video dhe YouTube. Ai gjithashtu mbështet NFC për lidhjen me telefonat inteligjent, si dhe USB dhe të paktën një portë HDMI.

LG ka prezantuar gjithashtu një televizor OLED 65 inç i krijuar për t’u mbështetur pas një muri në vend që të qëndrojë në një stendë ose mur. Mbulesa prej pëlhure mund të ngrihet ose ulet në telekomandë.

Televizori përdor një panel OLED Evo, i cili debutoi në serinë G1 dhe që ofron shkëlqim më të lartë në krahasim me ekranet OLED më të vjetër të LG. Për sa i përket zërit, ekziston një sistem zëri i integruar 80 W. LG ende nuk ka shpallur çmimet dhe datat e shitjes, por ky informacion pritet muajin e ardhshëm.