Liqeni Ohrit, Mes Destinacioneve Të Sugjeruara

Liqeni i Ohrit është përfshirë mes gjashtë liqeneve më të mira në Europë për të vizituar nga “Travel Weekly”.

Në shkrim thuhet se vendi i parë për të kaluar një pushim pranvere është pikërisht kaltërsia e Liqenit të Ohrit mes maleve dhe vetë qyteti i vjetër me të njëjtin emër që quhet “Jeruzalemi i Ballkanit” për historinë e saj qindra-vjeçare.

Travel Weekly sugjeron se në këtë zonë janë rrënoja të kështjellave mesjetare, rrugët me kalldrëm, kishat dhe plazhet idilike por dhe kuzhina e frymëzuar nga Turqia që nuk shijohet asund tjetër.

Krahas liqenit të Ohrit, Travel Weekly rekomandon liqenin Garda në Itali, Bled në Slloveni, Loch Lomond në Skoci, Saimaa në Finlandë dhe Brienz në Zvicër.