Malware gjeti rrugën drejt Google Play Store: Mos e instaloni kurrë këtë aplikacion

Virusi Shark Bot është futur në Google Play Store dhe po shkakton probleme të mëdha. Malware Shark Bot ka gjetur rrugën drejt Google Play Store në një aplikacion që supozohet se është një “pastrues” antivirus.

Malware arriti të depërtojë në murin automatik të zjarrit të Google dhe gjeti rrugën drejt Play Store, dhe është ende atje, pavarësisht se është gjetur dhe raportuar nga shumë portale.

Aplikacioni nuk është i popullarizuar në Google Play Store, por mund të gjendet lehtësisht në faqen e parë kur shtypet një antivirus.

Quhet Antivirus, Super Cleaner dhe kushdo që shkarkon dhe instalon aplikacionin mund t’i thotë lamtumirë sistemit të tij operativ.

NCC Group gjeti malware dhe publikoi një analizë të detajuar të tij dhe Google nuk është përgjigjur ende.

Malware Shark Bot mund të dëmtojë në mënyra të ndryshme dhe madje të vjedhë të gjitha të dhënat e përdoruesit.