Milani “vajton” Bersluconin, njeriu që e bëri një nga klubet më prestigjoze në botë

Silvio Berlusconi ndryshoi futbollin. Vizioni i tij si sipërmarrës, që e kishte çuar në nivelet më të larta të botës së biznesit dhe televizionit, ka revolucionarizuar futbollin italian, europian dhe botëror që kur, në atë ditë dimri të vitit 1986, ai u bë pronar i AC Milan . Që atëherë, në 31 vjet , ai ka fituar 29 trofe.

Ai ishte presidenti më i suksesshëm dhe më jetëgjatë në historinë e kuqezinjve. Bersluconiinvestuar një total prej rreth 900 milionë euro, për një mesatare prej 28 mln euro në në sezon që kur ai u bë zyrtarisht pronar i Milanit më 20 shkurt 1986 .

Këtu nisi pikërisht një epokë e re e futbollit, për Milanin, por jo vetëm, edhe për Italinë dhe Europën. Në fillim të sezonit të tij të parë të plotë (’86/’87) ai organizoi një prezantim hollivudian me helikopterë që i çonin lojtarët në Milan Arena, skena që u bënë të famshme ndër vite.

Pas një ekupe Uefa të fituar në sezonin e parë me capellon trajneri, ai vendosi të vërë bast me një trajner të ri si Arrigo Sacchi që erdhi nga Parma