Mira Murati renditet në mesin e 25 grave më me influencë të vitit 2023

Prestigjozia ‘Financial Times’ ka renditur shqiptaren Mira Muratin në mesin e 25 grave më me influencë të vitit 2023.

Në botimin vjetor Gratë e Vitit 2023, të Financial Times, në listë janë renditur edhe Margot Robbie, Beyoncé, Barbara Kingsolver, Ursula von der Leyen dhe lista vazhdon.

“Mira Murati, shefe e teknologjisë së OpenAI, është në krye të transformimit të thellë digjital të këtij momenti. E lindur në Shqipëri, Mira tani jeton në epiqendrën e evolucionit të shpejtë të inteligjencës artificiale. Produktet novatore të OpenAI, ChatGPT dhe Dall-E, të cilët kanë rrëmbyer imagjinatën e botës dhe do të ndryshojnë rrënjësisht mënyrën se si ne punojmë, mësojmë dhe shprehemi në mënyrë krijuese.

Udhëheqja vizionare e Mira-s shtrihet shumë përtej shkencës dhe kërkimit të modeleve të mëdha gjuhësore në dizajnimin se si të inkorporojmë AI në jetën tonë të përditshme, si dhe si të zhvillojmë AI me përgjegjësi në lidhje me sigurinë dhe rregulloren”, ka shkruar Marissa Mayer, bashkëthemeluese dhe shefe ekzekutive e startup-it të inteligjencës artificiale Sunshine.

“Tepër e menduar në parashikimin e ndërveprimeve njerëzore-AI, Mira mbron në mënyrë aktive për testime të hapura, publike duke na inkurajuar të kapim këtë moment unik në kohë, ku ne kemi agjenci sesi teknologjia do të na riformojë dhe ne e formësojmë atë. Si një gjë e rrallë e dukshme një grua që drejton një kompani teknologjike, historia dhe lidershipi i Mirës janë po aq frymëzues sa teknologjia që përcakton të ardhmen që ajo mbikëqyr”, përfundon dedikimi për Mirën.