Naftë pa akcizë/ Qeveria jep lajmin e mirë: ja kur nis aplikimi, si të aplikoni dhe kush përfiton

Zëvendëskryeministri Erion Braçe, ka dhënë një lajm të mirë për fermerët i cili shkruan se do të nisë aplikimi për naftë pa akcizë. Me anë të një postimi në rrjete sociale, Braçe i bën thirrje fermerëve që të aplikojnë pranë njësive përkatëse administrative.

Gjithashtu ai bën me dije se kategoritë që përfitojnë janë fermerët individualë, shoqëritë e bashkëpunimit Bujqësor, si edhe personat fizikë apo juridikë që kryejnë veprimtari bujqësore.

Sipas tij ata do të përfitojnë: 1. 100% e sasisë së nevojshme për sipërfaqe deri në 10 hektarë; 2. 100% e sasisë së nevojshme deri në 10 hektare dhe, mbi 10 hektare sasinë e naftës me normative të reduktuar.

Postimi i Erion Braçes:

15 janar!
15 janar!

Nis aplikimi per nafte pa akcize,
Pa takse qarkullimi, pa takse karboni,
Pa tvsh perkatese!

Nafte 800 leke me pak!
Per bashkine Divjake e Lushnje, per tu ndihmuar, shkoni prane njesive administrative, ku nje nepunes u ndihmon te aplikoni online!

Shkoni!
Perfitojne:
1. Fermeret individuale
2. Shoqerite e Bashkepunimit Bujqesor
3. Personat Fizike apo Juridike qe kryejne veprimtari bujqesore

Sa perfitojne:
1. 100% e sasise se nevojshme per siperfaqe deri ne 10 HEKTARE
2. 100% e sasise se nevojshme deri ne 10 HEKTARE dhe, mbi 10 HEKTARE sasine e naftes me normative te reduktuar

Perfitimi per liter nafte:

1. 37 leke/liter Akcize
2. 27 leke/liter Takse Qarkullimi
3. 3 leke/liter Takse Karboni
4. 13.4 leke/liter TVSH respektive

Totali 80.4 leke/liter

DOKUMENTAT:
1. Nipt i fermerit aktiv per fermeret individuale
2. Nipt/nuis aktiv per personat fizik e juridik me aktivitet bujqesor
3. Toke Bujqesore ne pronesi ose ne perdorim me dokumentat perkatese
4. Madhesia totale e fermes
mbi 0.4 HEKTARE dhe parcele me te madhe se 0.1 HEKTARE.

Aplikoni aplikoni aplikoni:
Ne portalin e-albania, prane njesive administrative, drejtorive te bujqesise, adisa!
Paraqituni ne bashkine Divjake e #Lushnje per ndihme aplikimi.
Mos harroni:
Hoqem tvsh e taksen doganore per plehra kimike, pesticide, farera e fidane bujqesore;
Hoqem tvsh per mekaniken bujqesore e elementet e serave!

etj etj etj!
Kosto e punes ne bujqesi nuk ka qene kurre me e ulet!
Nderkohe;
Tatim fitimi e tvsh ne bujqesi e kemi bere zeeeeeroooooo!

Marr nga Radari.al

GELDTrade.al