Në shtator pritet të prezantohet një karikues unik

Në shtator, Komisioni Evropian do të paraqesë një ligj që prezanton një karikues të vetëm për telefonat inteligjentë dhe pajisjet e tjera elektronike në të gjithë Bashkimin Evropian.

Nisma është më shumë se dhjetë vjeç dhe dikur kishte mbështetjen e fortë të Guenter Verheugen në kohën kur ai ishte Komisioneri Evropian për Industrinë dhe Sipërmarrjen nga viti 2004 në 2010. Në atë kohë, megjithatë, vetëm rezultate modeste u arritën.

Në vitin 2020, Parlamenti Evropian votoi me një shumicë të madhe në favor të futjes së një ngarkuesi standard të vetëm për telefonat celularë, i cili shpjegohet me arsye mjedisore dhe nevojat e përdoruesve.

Komisioni Evropian tani po përgatit një draft të ligjit përkatës, thanë burime pranë komisionit, siç raportohet nga portali i Brukselit EURACTIV.com.

Një veprim i tillë do të godiste Apple, prodhuesin e iPhone, më shumë se konkurrentët e tij, pasi Apple përdor kabllo me një lidhës Lightning, në krahasim me pajisjet Android që përdorin një lidhës USB.