Nga 1 dhjetori, Facebook vjen me ndryshime në profile

Facebook po heq disa fusha që përmbajnë informacion nga profilet, duke përfshirë pikëpamjet fetare dhe politike.

Facebook ka njoftuar përdoruesit se duke filluar nga muaji i ardhshëm do të heqë katër fusha informacioni nga profili. Këto fusha përfshijnë pikëpamjet fetare, pikëpamjet politike, adresat dhe fushën “të interesuarit”, e cila tregon orientimin seksual të përdoruesit.

Ndryshimi do të hyjë në fuqi më 1 dhjetor. Një zëdhënës i kompanisë tha se arsyeja e ndryshimit ishte për ta bërë rrjetin social më të lehtë për t’u përdorur.

“Si pjesë e përpjekjeve tona për ta bërë më të lehtë navigimin dhe përdorimin e Facebook, ne po heqim disa fusha të profilit: të interesuarit, pikëpamjet fetare, pikëpamjet politike dhe adresën. Ne po u dërgojmë njoftime njerëzve që kanë plotësuar këto fusha, duke i informuar ata se ata do të hiqet”, thuhet në deklaratën e kompanisë.

Njoftimi tregon se informacionet e tjera të përdoruesve do të mbeten në profilet e tyre, së bashku me pjesën tjetër të kontaktit të tyre dhe informacionin bazë.

Vendimi i Facebook për të hequr qafe këto fusha specifike të profilit është pjesë e një përpjekjeje për të përmirësuar platformën e saj, e cila aktualisht përbëhet nga disa veçori që janë disi të vjetruara.

Vlen të theksohet se fushat e informacionit që Facebook ka vendosur të heqë janë ato që rrjetet e tjera të mëdha sociale nuk i ofrojnë. Platformat si Instagram dhe TikTok kanë një model të biografive të thjeshta që i lejojnë përdoruesit të ndajnë informacione për veten e tyre pa hyrë në detaje specifike, siç janë pikëpamjet politike ose fetare, raporton Techcrunch.com.

Në të kaluarën, njerëzit mund të kenë qenë të interesuar të plotësojnë profilet e tyre me informacion shtesë, por ndërsa rregullat e privatësisë bëhen më të qarta dhe më të përcaktuara – përdoruesit mund të mos dëshirojnë më të ndajnë detaje shtesë për veten në internet.