Si të zgjedhësh mobilje multifunksionale? Ju ndihmon Salvatore Izzo

Një pjesë e mobiljeve, tre zgjidhje në modë

sipas Salvatore Izzo

Zgjedhja shumëfunksionale: mobiljet Spinoza në dru të ricikluar
Pavarësisht nëse shtëpia është e madhe apo e vogël, prakticiteti i mobiljeve nuk është kurrë i tepërt. Mobiljet e afta për t’u përshtatur me hapësira dhe përdorime të ndryshme janë aleatët më të mirë për të transformuar çdo dhomë në një hapësirë ​​mikpritëse dhe në modë. Por si të zgjidhni mobiljet e duhura multifunksionale? Lartësia, thellësia dhe ngjyra janë tre aspektet më të rëndësishme që duhen marrë parasysh. Dizajneri i brendshëm Salvatore Izzo na udhëzon në tre variacionet e mobiljeve Spinoza, të prodhuara me materiale të ricikluara dhe që plotësojnë kriteret e qëndrueshmërisë.
Një mobilje, lartësia e të cilave nuk i kalon 90 cm – shpjegon Salvatore – mund të jetë një raft perfekt për objektet e përditshme, në dhoma të ndryshme të shtëpisë. Nën 50 cm thellësi, ne mund të kombinojmë funksionalitetin me estetikën, edhe në dhoma jo shumë të mëdha. Dhe së fundi, duke zgjedhur një teksturë natyrale, si p.sh. druri, mund t’i përshtatni lehtësisht mobiljet me stilin country chic dhe klasik kolonial ose ta përdorni si një element kontrast në një hapësirë ​​ultra moderne.

Lartësia praktike, thellësia e përmbajtur, cilësi natyrale: bufeja prej druri Spinoza duket se është bërë për të përmbushur nevojat e atyre që kërkojnë shkathtësi dhe stil. Ja se si Salvatore Izzo propozon ta përdorë atë në tre mjedise të ndryshme.

Në hyrje, një kuti doreza elegant
Hyrja është kartëvizita e shtëpisë sonë. Për këtë arsye këtu më shumë se kudo është mirë t’i kushtohet vëmendje harmonisë së ambientit dhe faktit që ai paraqet një pamje të rregullt.

Kabineti Spinoza, me sirtarët e tij, do të mund të mbajë çelësat, portofolin ose sende të tjera të përditshme që zakonisht i lëmë në sy dhe që krijojnë çrregullim. Protagonist i hyrjes, mund të përmirësohet më së miri me disa aksesorë, por të zgjedhur mirë.

Ajo që përcakton një hyrje elegante është përdorimi i aksesorëve, të cilët të kombinuar me një mobilje të bukur, krijojnë një përzierje elementesh harmonike.

Dizajneri i brendshëm rekomandon, për shembull, kombinimin e dy llambave të mëdha dhe të veçanta me mobiljet Spinoza, për të ndriçuar dhe arreduar në të njëjtën kohë, si dhe për të vendosur në qendër një objekt dekorativ, si një skulpturë ose një statujë, edhe më mirë nëse me vija të zbrazëta dhe shtrirje. Këshilla juaj shtesë?

Vendosni një libër dizajni poshtë objekteve dekorative si statuja, vazo dhe buste për të nxjerrë në pah përbërjen përfundimtare!


Në dhomën e ndenjes, një zgjidhje efektive
I përdorur në një ambient banimi, Spinoza është po aq funksional. Në fakt mund të përdoret si një kabinet TV: një zgjidhje perfekte edhe për të krijuar një pikë qendrore në dhomë. Këshilla e Salvatore:

“Fiksoni televizorin në mur, në mënyrë që nëse është e nevojshme të aktivizoni funksionin e mbrojtësit të ekranit të monitorit, duke projektuar imazhe sugjestive të pikturave ose peizazheve. Kjo do ta bëjë më pak të rrëmujshme praninë e televizorit në dhomën e ndenjes dhe të gjithë ambientin më të këndshëm. .”

Përsëri objektet dekorative dhe llambat mund të plotësojnë stilin. Për një rezultat efektiv, duhet të preferohen aksesorët në dru të gdhendur ose dizajn ultramodern. Në veçanti, Salvatore specifikon:

Për të përfituar një ambient mikpritës, por njëkohësisht elegant dhe të rregullt, është mirë të përdorni gjithmonë të njëjtat llamba, me dritë të ngrohtë në 2700k.

Në kuzhinë, një aleat i përsosur
Edhe në një ambient si kuzhina, ku hapësira për ruajtjen e pjatave dhe aksesorëve nuk duket të jetë kurrë e mjaftueshme, Spinoza jep më të mirën.

“Sirtarët e tij qendrorë – nënvizon Salvatore – janë ideale për mbulesa tavoline, takëm dhe aksesorë të tjerë tavoline, ndërsa ato anësore mund të përmbajnë tabaka, tasa dhe pjata të mëdha.”


Me pamjen e saj autentike, në të cilën spikasin nyjet dhe nuancat, Spinoza ka edhe një efekt të madh estetik. Këshilla e Salvatore është:

Përdorni disa elementë dekorativë që e përmirësojnë pa e mbuluar shumë, si një vazo me degë të thata, një statujë ose një kompozim kornizash. Një mobilje prej druri si kjo, në fakt, duhet dashur për papërsosmëritë e saj.