Nuk ka më “scroll” të pafund natën, Instagram vendos kufizime

Kur jeni duke luftuar për të fjetur, shpesh mund të jetë joshëse të kapni telefonin tuaj dhe të filloni të lëvizni nëpër Instagram. Kjo është gati të ndryshojë, falë përditësimit më të fundit.

Meta, kompania që zotëron Instagram dhe Facebook, ka njoftuar dy mjete të reja për të ndihmuar adoleshentët të organizojnë më mirë kohën e tyre në aplikacione.

Përditësimi është krijuar për t’u dhënë të rinjve kontroll mbi përvojat e tyre në internet dhe prindërit të kenë mjete për të mbështetur vendimet e adoleshentëve të tyre, tha Meta në një deklaratë.

Me funksionin “Modaliteti i qetë”, përdoruesit e Instagramit mund të zgjedhin të bëjnë një pushim, të studiojnë, të flenë ose të shkëputen nga aplikacioni. Kur dilni nga modaliteti i heshtur, aplikacioni do t’ju ofrojë një përmbledhje të asaj që keni humbur gjatë pushimit për t’ju ndihmuar të arrini hapin.

Adoleshentët do të shohin gjithashtu një njoftim nëse shpenzojnë më shumë se 20 minuta në aplikacione. Një rekomandim i ri po testohet gjithashtu për Instagramin që do t’u sugjerojë adoleshentëve të çaktivizojnë aplikacionin nëse shikojnë video të shkurtra gjatë natës.

Statusi i ri “në modalitetin e qetë” do të jetë gjithashtu i disponueshëm, pikërisht poshtë emrit të përdoruesit, në mënyrë që të gjithë ta shohin dhe të mos shqetësojnë përdoruesin.

Modaliteti i qetë ishte tashmë i disponueshëm në disa vende dhe tani po shpërndahet për përdoruesit në mbarë botën.