Nuk keni kohë për veten tuaj? Ja pesë gabimet që duhen shmangur

Sa herë i thoni vetes: “Nuk kam kohë për veten time”? Kur ishte hera e fundit që gjetët një moment të relaksoheni dhe bëtë diçka për veten tuaj? Të gjesh kohë do të thotë të kujdesesh për veten dhe të marrësh përsëri energjinë, si dhe motivimin për veten tënde dhe gjithashtu për të tjerët dhe gjërat që duhet të bësh.

Këtu janë gjërat që nuk duhet të bëni për t’u kujdesur për veten:

Merrni kohën tuaj të lirë

Të rezervosh vetëm kohën e lirë për vete do të thotë ta vendosësh veten në vendin e fundit, mbase pas familjes, miqve, të tjerëve në përgjithësi, gjërave për të bërë, angazhimeve, punës. Prandaj, rrezikoni të arrini të lodhur në takimin me veten. Çështja është pikërisht kjo: caktoni një takim me veten tuaj, gjeni një kohë të dedikuar, për ta përfshirë në agjendë ose për ta shndërruar në një ritual të vogël të përditshëm.

Ndjenja e fajit

Kur i përkushtoheni vetes ose nuk duket se po bëni diçka të dobishme për të tjerët ose për punën, ndiheni fajtor. Po pse ta ndiejmë këtë ndjenjë? A është një faj i vërtetë apo një mungesë që ia atribuoni gabimisht vetes tuaj? Pse duhet të ketë faj marrja e kohës? Nëse dëshironi ta shihni nga një këndvështrim tjetër, mund të mendoni se pushimi ju lejon të rifilloni atë që duhet të bëni.

Thua gjithmonë po

Të thuash gjithmonë po dhe në çdo rast, sepse duket e pakëndshme të thuash jo, do të thotë ta gjesh veten duke përsëritur frazën fatale: “Nuk kam kohë për veten time”. Prandaj, stërvituni dhe mësoni të refuzoni me mirësi dhe të refuzoni angazhimet që nuk dëshironi t’i bëni ose nuk mund t’i mbani.

Jeni gjithmonë në internet

Të jesh gjithnjë i lidhur do të thotë të jesh gjithnjë i disponueshëm ose të humbasësh kohë duke shfletuar pa qëllim dhe pa shtuar asgjë në jetën tënde, ndaj bëj disa detoksifikime dixhitale ose të paktën vendos kufij për veten dhe kalo ca kohë jashtë linje për t’u kujdesur për veten.

Të qenit vonë

Të arrish vonë nënkupton të jesh në telashe dhe të humbasësh kohë: provo të arrish herët dhe të shijosh kënaqësinë e kushtimit të kohës vetes.