One UI 5.0 beta fillon të shpërndahet në telefonat Samsung Galaxy S22

Beta e parë publike e One UI 5.0 pritej në korrik , por pati një vonesë të vogël. Më në fund është këtu dhe ka filluar një paraqitje graduale, duke filluar me seritë S22 – Galaxy S22 , S22+ dhe S22 Ultra – në Gjermani. Versioni i firmware është S90xBXXU2ZHV4.

One UI 5.0 sjell veçoritë e reja që janë pjesë e Android 13, si dhe punën e vetë Samsung. Përvoja e përdoruesit do të përmirësohet me animacione më të buta dhe një qendër njoftimesh të ridizajnuar, shkruan GSMArena.

Njohja optike e karaktereve është aktivizuar në Galeri, duke ju lejuar të kopjoni tekstin nga pamjet e ekranit. Për më tepër, disa sugjerime inteligjente do të shfaqen bazuar në tekst, për shembull shkrepja e një fotografie, të një numri telefoni ose një adrese uebi do t’ju lejojë të telefononi/vizitoni me një prekje të vetme.

Ditari i ndryshimeve përmend gjëra të tilla si një gjest për të mundësuar kryerjen e shumë detyrave në ekran të ndarë, miniaplikacione të grumbullueshme, opsione për të filtruar njoftimet nga aplikacionet me zhurmë, cilësime të përmirësuara të zërit dhe dridhjeve.

Veçoria tjetër ofrohet tek kërkimi më i mirë në dokumente, veçori të reja për rutinat e Bixby, emoji të reja plus opsionin për të bërë video me dy emoji, dhe ngjitëse të reja AR.