Përditësimi i ri i iPhone po shkatërron baterinë, duhet të merrni këto masa

Apple është përsëri në të – përdoruesit e iPhone kanë vërshuar Twitter me ankesa për përditësimin më të fundit të iOS 16.4.1(a) ditët e fundit. Sipas përdoruesve, përmirësimi i përmendur shkatërron baterinë e telefonit dhe zvogëlon aftësinë e pajisjes për të mbajtur një ngarkesë “të shëndetshme” të baterisë.

Një përdorues postoi në rrjetet sociale se bateria e iPhone-it të tij ishte degraduar me 22 për qind në vetëm 46 minuta, ndërsa një tjetër vuri në dukje se ai humbi 30 për qind të baterisë në gjysmë ore. Disa përdorues shkojnë aq larg sa mendojnë të heqin plotësisht iPhone-in e tyre dhe shumë ankohen gjithashtu për probleme me mbinxehjen e pajisjes.

iOS 16.4.1(a), i njohur gjithashtu si përditësimi i reagimit të shpejtë të sigurisë, u lëshua papritur nga Apple javën e kaluar për të rregulluar disa çështje sigurie. Ky lloj përditësimi i softuerit “mini” është planifikuar të mbushë hendekun midis përditësimeve kryesore të planifikuara për pajisjet iPhone, iPad dhe Mac.

Ndërsa Apple ende nuk ka komentuar zyrtarisht mbi problemet që përdoruesit po raportojnë, ajo thekson se disa nga problemet që njerëzit po përjetojnë mund të jenë normale për këto lloje të përditësimeve të softuerit.

Ndryshimet, të cilat sjellin me vete përditësime që janë më intensive dhe konsumojnë më shumë energji, mund të duhen orë apo edhe ditë për t’u përmirësuar, thekson ZDNET.

“Jo vetëm që konsumi është rritur, por rikalibrimi i baterisë mund të krijojë përshtypjen se bateria po zbrazet më shpejt, megjithëse në realitet nuk është kështu”, thekson ai.

Nëse problemet vazhdojnë për disa javë pas përditësimit të iPhone, është e nevojshme të kontrolloni kapacitetin maksimal të baterisë. Për ta kontrolluar këtë, duhet të shkoni te menyja e Cilësimeve, më pas lëvizni te skedari Bateria dhe trokitni lehtë mbi të. Nëse bateria duhet të zëvendësohet, do të shfaqet një “mesazh i rëndësishëm i baterisë”, që tregon se gjendja e baterisë është përkeqësuar ndjeshëm.

Gjithashtu në faqen e saj të internetit, Apple ofron një listë këshillash për përdoruesit për të maksimizuar jetëgjatësinë e baterisë. Kjo përfshin shmangien e ekspozimit të pajisjes ndaj temperaturave të larta, heqjen e disa maskave gjatë karikimit, etj.