Përdoruesit e WhatsApp tashmë mund të fshehin adresat e tyre IP

Versioni më i fundit i aplikacionit WhatsApp për pajisjet Android dhe iOS tani mbështet opsionin për të fshehur adresën IP të përdoruesit.

Funksioni i ri do të fshehë adresën IP të një përdoruesi nga palët e treta kur bën thirrje përmes serverëve të WhatsApp, si dhe vendndodhjen e tyre aktuale.

WhatsApp po shton gjithashtu një veçori të re të privatësisë që lejon përdoruesit të mbyllin thirrjet nga numra të panjohur. Kjo veçori do të bllokojë sulme kibernetike edhe më të sofistikuara ndaj të dhënave të përdoruesve.

Për të aktivizuar funksionin e ri Mbrojtja e adresës IP në thirrje, është e nevojshme të zgjidhni Cilësimet, Privacy, Advanced dhe në fund Mbroni adresën IP në thirrje.

Duhet të kihet parasysh se procesi i transferimit të thirrjeve përmes serverëve të WhatsApp do të ulë cilësinë e thirrjes.