Tarraca do të shkëlqejë dhe nuk do të mbajë pluhur!

Pastruesit profesionistë ju këshillojnë të mos humbni para për kimikate, por të veproni kështu!

Pllakat zakonisht pastrohen me detergjent, d.m.th. mjet për pastrim të pllakave dhe atë mund ta qitni në një kovë dhe të t’i pastroni pllakat herë pas here, transmeton Telegrafi.

Por pastrimi i thellë bëhet ndryshe!

Merrni një kovë, mbusheni me rreth 5-6 litra ujë, shtoni 60 mililitra uthull të bardhë dhe fërkojini pllakat mirë me këtë tretësirë.

Pastaj qitni ujë në kovë dhe lajeni kovën dhe mbusheni me ujë të pastër sepse edhe njëherë duhet t’i pastroni pllakat.

Nëse është e nevojshme, mund t’i thani edhe me një leckë të thatë.

Mos e harroni trukun me qirinj që parandalon shfaqjen e mykut në pllaka!