Po kërkoni ngjyrën perfekte për çdo dhomë?

Çdo dhomë ka nevojë për hijen e vet për të reflektuar qetësi dhe relaks. Me ardhjen e vjeshtës, ndryshimi i garderobës, pastrimi i objekteve dhe aksesorëve, lëvizja e mobiljeve dhe sigurisht “freskimi’ i mureve është i nevojshëm.

Ndryshimi i ngjyrës së mureve është prekja më e rëndësishme që përcakton estetikën dhe gjendjen shpirtërore. Para se të vendosni të bëni ndryshime në çdo dhomë të shtëpisë tuaj, mbështetni zgjedhjet bazuar në 5 këshillat e mëposhtme.

Gjeni paletën që doni

Shija personale është diçka që askush nuk mund ta kundërshtojë. Pra, për të krijuar një hapësirë ​​që do t’ju frymëzojë, fillimisht bëni vetes një sërë pyetjesh se çfarë ju pëlqen: cilat ngjyra ju relaksojnë dhe cilat ju bëjnë të ndiheni të lumtur. Përgjigjet që do të merrni do t’ju ndihmojnë shumë për të zgjedhur paletën e duhur.

Shihni se çfarë ngjyre i përshtatet çdo dhome

Nëse dëshironi të ndiheni të qetë në hapësirën tuaj, zgjidhni ngjyra të buta si rozë. Nëse bëhet fjalë për dhomën ku punoni, zgjidhni tone më të ftohta si blu dhe jeshile. Ngjyrat për dhomën e gjumit duhet të jenë të ndryshme nga ato që përdorni në kuzhinë. Aty duhet të japësh dritë, shumë dritë, pasi ky është një vend ku ndodhesh në të gjitha orët e ditës.

Merrni frymëzim nga interneti 

Para se të shkoni në dyqan për të zgjedhur ngjyrat që doni, hidhini një vështrim një reviste apo fotove që keni ruajtur në telefonin tuaj për ide dekorimi.

Bëni mostra të vogla

Testimi i ngjyrave është çelësi i suksesit: mostrat e bojës nga copa druri ose letër -muri të vjetër, kartoni dhe pëlhura për të parë në praktikë se cilat kombinime ngjyrash përputhen me estetikën tuaj. Gjithashtu vendosni mostra të së njëjtës ngjyrë në mur, për të parë se si duket çdo nuancë ndërsa ndryshon në dritë.

Mendoni për mjedisin

Shumë kompani kanë krijuar ngjyra miqësore me mjedisin. Nuk ka asgjë më të mirë se një bojë ekologjike që nuk shkakton probleme në mjedis . Sa për nuancat që mund të gjeni? Janë të panumërta.