Prodhimi i SME-ve në mars në Itali bie në 55.8, më keq se sa vlerësimet

Lufta e shoqëruar me shtytje inflacioniste rëndon indeksin e SME-ve prodhuese të disa vendeve.

Në Itali në muajin mars kjo shifër zbret në 55.8 nga 58.3 në shkurt.

Shifra është nën vlerësimet që treguan 57. Porositë e reja janë rritur me ritmin më të ngadaltë që nga dhjetori 2020, me kompanitë e mostrës që lënë të kuptohet se si konflikti në Ukrainë ka ndikuar në shitjet e tyre.
në Gjermani, PMI e prodhimit ra në nivelin më të ulët 18-mujor prej 56.9, nga 58.4 në shkurt dhe nën vlerësimin paraprak të shpejtë prej 57.6. Në Eurozonë, në mars u ul në 56.5 nga 58.2 në shkurt. Është niveli minimal në 14 muaj. Në Francë, ai ra në 54.7 në mars, nga 57.2 niveli më i lartë në gjysmë viti në shkurt. Shifra është në përputhje me vlerësimet që pritej të ishte 54.8.