Pse duhet të keni kujdes kur lexoni emailet

Rreth një e treta e të gjitha emaileve mashtruese dërgohen të hënën.

Ky përfundim del nga analiza e bëra nga njohësit e fushës.Midis shumë taktikave të përdorura nga kriminelët kibernetikë, emailet e phishing mbeten një nga mënyrat më të shpeshta për të marrë të dhënat personale.

27% e këtyre emaileve mashtruese dërgohen të hënën duke e ditur se shumica e punëtorëve janë në vikend pushim dhe më pas të hënën gjejnë emailet e tyre të ngarkuara dhe nuk kanë shumë kohë që t’i analizojnë në detaje.

19% e këtyre emaileve mashtruese dërgohën të shtunën, ndërsa 14% të premtën. Në këto emaila zakonisht thuhet se duhet të klikohet me pretekste se është posta, banka apo ndonjë institucion shtetëror.

Nën këtë pretekst, viktimave u kërkohet të rregullojnë informacionin e llogarisë së tyre