Rendesia e kumbulles ne organizem

Kumbullat jane nje produkt shume i shendetshem per shendetin e njeriut sidomos nese ato konsumohen te thata.

Kumbullat e thara permbajne sasi te larta acidi neoklorogjenik dhe klorogjenik, antioksidante qe jane veçanerisht efektive ne luften kunder “radikalit superoksid anion”. Ky radikal i keq shkakton demtime strukturale per qelizat dhe demtim i tille mendohet te jete shkaktari kryesor i kancerit.

Per te konsumuar nje ushqim te tille eshte e rendesishme qe ju ti mbeshtillni ato me nje cope te holle proshute rreth dhe ngulni nje kunj dhembesh, me pas vendoseni per pjekje per disa minuta ne furre derisa kumbulla te jete e bute dhe proshuta e thare. Por nuk do te thote se duhet t’i hani vetem ne kombinim me proshuten, pasi edhe pa to dobite nuk mungojne. Ajo qe eshte e rendesishme, eshte se ato mund t’i gjeni gjate tere vitit.