Rezultat befasues: Kush është qyteti më i shtrenjtë i botës!

Qyteti më i shtrenjtë i botës për punëtorët e huaj nuk ndodhet as në Europë, e as në SHBA.

Si per çudi, listën e hartuar nga kompania e konsulencës, Mercer, e kryeson Ashgabati, kryeqyteti i Turkmenistanit në Azinë Qendrore.

Ky qytet me 1 milionë banorë kapërcen edhe Hong Kongun që renditet tani i dyti, pasuar nga Bejruti në Liban dhe Tokio dhe Japoni. Raporti vjetor rendit 209 qytete, duke u bazuar në shpenzimet për jetesë, duke përfshirë, banimin, transportin dhe ushqimin. Mercer sqaron se ka analizuar më shumë se 200 mallra dhe shërbime gjatë hartimit të raportit.