Sa kushton një faqe webi?

Nga se varet kosto e nje faqe webi?

Jeni duke planifikuar te hapni nje faqe webi per biznesin tuaj? Doni te mesoni me shume rreth kostove dhe mundesive qe keni? Jeni ne fazen qe po pyesni sa kushton nje faqe webi. Ne kete artikuj do ju drejtojme dhe informojme ne hapat, kostot dhe cilesite qe ka nje faqe webi. Webi ose sic mund te themi WWW eshte nje nder fushat qe po njeh zhvillim te shpejte. Ky zhvillim i shpejte vjen me mundesi te reja duke plotesuar nevojat e cdo binzesi nisur nga bizneset qe kerkojne nje faqe webi te lire, apo ato qe kerkojne nje faqe me te avancuar apo personalizuar.

Se pari ne do bejme nje prazantim te mundesive qe keni per nje faqe webi. Fillimisht faqet do i ndajme ne 3 kategori te cilat jane faqe webi prezantuese, faqe ecommerce (shitje online) dhe faqet qe ofrojne zgjidhjen e nje procesi biznesi. Me poshte do percaktojme edhe kostot e mundesite qe ju keni per te treja keto kategori.

Faqe webi prezantuese

Faqe Webi Prezantuese, ndyshe profili i biznesit tuaj online synon prezantimin e biznesit, brandit dhe prezantimin me klientet. Kjo eshte profili i faqes i nevojshem per shumicen e bizneseve te cilet hedhin hapat e pare online. Disa fjale kyce apo cilesi qe ju duhet te keni parasysh kur krijoni nje web prezantues jane. Faqe Moderne (E kendshme per syrin), Niche related ( prezanton fushen dhe biznesin tuaj), E shpejte, Responsive (e pershtatshme per gjithe pajisjet). Ne pjesen e permbajtes duhet pasu parasysh struktura, linket e brendshme, indeksimi, meta data, pershtatja per rjetet sociale etj.

Kosto per krijimin e nje faqe webi prezantuese varet nga: Dizenjimi dhe optimizimi i saj, hapsira ku do te vendoset, optimizimi i eksperiences se vizitoreve, optimizimi per marketing, assistenca teknike etj. Nje faqe prezantuese proffesionale mund te kete nja range nga 280 -7000 Euro kosto fillestare. Pastaj kerkon mirembajtjen vjetore qe varion nga madhesia e faqes (Hosting/Domain/Assistence).